Đurić otkrio šta je rekao u Briselu i zbog čega su ga oteli albanski teroristi

 
 ≫ 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je opisujući brutalnost situacije naveo kako je jedan Đurićev potez iziritirao predstavnike takozvanog Kosova

Gostujući u večerašnjoj epizodi emisije "Ćirilica" direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić otkrio je šta se to desilo u Briselu neposredno pre njegove otmice u Kosovskoj Mitrovici, što je toliko iznerviralo prištinsku delegaciju da su organizovali njegovu otmicu. 

HAOS NA SEVERU KOSOVA: Vučić se obratio naciji, Đurić povređen prilikom privođenja (FOTO) (VIDEO)

Neposredno posle haosa koji je izbio u južnoj srpskoj pokrajini, kada je grupa terorista otela Đurića, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je kako je jedan Đurićev potez sa sastanka u Briselu iziritirao predstavnike lažne države Kosovo. Đurić je u emisiji "Ćirilica" otkrio šta je tačno uradio u Briselu.

- Nasmejao sam se - odgovorio je Đurić.

Direktor Kancelarije za kosovo i Metohiju objasnio je da je upravo taj njegov smeh razbesno Albance koji su mu tada otvoreno i zapretili.

- Zapamtićeš me? Jesu li to rekli? - upitao je voditelj Đurića.

- Nešto u tom stilu - odgovorio je, objasnivši da je njegov smeh bio ironična reakcija na nerealne zahteve prištinske delegacije.

- Ne mogu da očekuju da ne daju ništa, a da Srbija da sve - ponovio je poznati stav srpskih vlasti, odlučnih da konstruktivnim dijalogm ostvare mir.

Marko Đurić napadnut je 26. marta prilikom unapred najavljene posete Kosovskoj Mitrovici kada je bilo predviđeno održavanje okruglog stola na temu unutrašnjeg dijaloga o Kosovu. Njega su u Kosovskoj Mitrovici oteli predstavnici specijalne jedinice takozvane kosovske policije, tukli i ponižavali do konačnog proterivanja u centralnu Srbiju gde mu je ukazana prva medicinska pomoć. S njim su bili napadnuti i goloruki građani srpske nacionalnosti.

VIDEO: Hapšenje Marka Ðurića uz šok bombe i sirene:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    2. april 2018 | 22:48

    Jedino podeliti kosovo a republiku srpsku pripojiti srbiji

  • Jelena

    3. april 2018 | 10:13

    Ma to je samo njihov izgovor i da nije nista uradio a nije ,oni bi isto postupili.

  • Sonja

    3. april 2018 | 10:19

    Svima nama je to jako jasno da Marko nista nije ucinio da bi se ovako zverski ponasali prema njemu.Samo sto zapad zmuri i komanduje svaki njihov potez.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA