Tači se oglasio o istrazi ubistva Olivera Ivanovića: Uskoro bi mogla da se otkrije prava istina

 
  • 6

Hašim Tači je odgovorio na pitanje da li ima informaciju o pozadini ubistva

Povodom nedavnog ubistva Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" kosovski predsednik Hašim Tači dao je intervju  za Dojče Vele.

Zašto Berlin ćuti o ubistvu Olivera Ivanovića? (VIDEO)

Tači je naveo da institucije rade na rasvetljavanju ubistva koje je potreslo Srbiju.

- Ne želim da ugrožavam istragu, ali prve informacije nam daju nadu da bi uskoro mogla da se otkrije prava istina, da se otkriju oni koji su inicirali i izvršili ovaj atentat nad liderom Srba sa Kosova. Neću da prejudiciram ko stoji iza tog ubistva, ko je podstrekivao, a ko izvršio to ubistvo, ali ono što mogu da potvrdim jeste da institucije države rade na tome da se ubistvo što je pre moguće rasvetli - rekao je Hašim Tači.

Hašim Tači je odgovorio na pitanje da li ima informaciju o pozadini ubistva.

- Ovo je tragičan trenutak i tragičan događaj, najgora moguća vest koju smo mogli da čujemo i doživimo u ovom trenutku. Sve što mogu da kažem jeste da institucije Republike Kosovo, zajedno sa međunarodnim institucijama - Euleksom i ostalim mehanizmima - čine maksimalne napore da se taj kriminalni čin rasvetli što je pre moguće - izjavio je Tači za Dojče Vele.

Foto: Profimedia/Abaca

Oliver Ivanović ubijen je u utorak, 16. januara u 8.30 sati ispred svoje stranke - Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" u Kosovskoj Mitrovici.

Četvorosatna obdukcija kojoj su prisustvovali predstavnici Euleksa i Instituta za sudsku medicinu iz Prištine pokazali su da su hici povredili vitalne organe - gornju aortu, šuplju venu i jetru, usled čega je došlo do trenutnog iskrvarenja.

Telo Olivera Ivanovića posle obdukcije predato je porodici, da bi potom bilo izloženo u prostorijama stranke gde je episkop raško-prizrenski vladika Teodosije održao opelo. Kovčeg sa telom je iz Kosovske Mitrovice prevezeno u Beograd, a u mučnoj tišini ispratili su ga brojni građani Kosovske Mitrovice.

Foto: Tanjug/AP

Oliver Ivanović sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu u četvrtak, 18. januara, a na poslednjem ispraćaju oca četvoro dece, pored porodice i rodbine bilo je prisutno više hiljada građana, predstavnika Vlade i opozicije, sportista, glumaca itd.

Video-snimak o Oliveru Ivanoviću pogledajte ispod:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wien

    25. januar 2018 | 10:15

    Taci i istina nemaju dodirnih tackica...ni jedne...jos....kada se susretnu bice veoma veoma bolno...za njega...

  • Krzo

    25. januar 2018 | 10:02

    Taci zna ko je narucilac i ubica ali nece reci pravu istinu jer nece svoje ljude optuzivati vec ce saopstiti namestenu istinu,a jedna od namestaljki su zapaljena kola a bice ih jos.

  • Nataša

    25. januar 2018 | 10:09

    Jedan od mnogih ali doći će i do tebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA