Vučić i Brnabić izrazili saučešće Egiptu: Moramo biti jedinstveni i snažniji nego ikad pred izazovima i okrutnošću terorizma

 
  • 2

Predsednik Aleksandar Vučić naveo je da taj tragičan događaj šalje snažnu poruku svetu o izazovima i okrutnosti terorizma, dok je premijerka Ana Brnabić istakla da poslednji teroristički napad u Egiptu podseća na odgovornost da još snažnije trba štiti civilizacijske vrednosti i osnovno ljudsko pravo na život u slobodnom svetu

Najviši zvaničnici Srbije izrazili su danas saučešće Egiptu povodom napada na džamiju na Sinaju u kojem je poginulo najmanje 235 ljudi.

EKSKLUZIVNI SNIMAK hapšenja najvećeg albanskog ekstremiste u Prištini! (VIDEO)

Predsednik Aleksandar Vučić naveo je da taj tragičan događaj šalje snažnu poruku svetu o izazovima i okrutnosti terorizma, saopštio je kabinet predsednika Srbije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Primite duboko saučešće povodom nečuvenog napada na džamiju Al Rauda u Bir al-Abedu, u kojem je stradalo mnogo ljudi. Ovaj tragičan događaj šalje snažnu poruku svetu da moramo biti jedinstveni i snažniji nego ikad pred izazovima i okrutnošću terorizma, s kojima se suočavamo - naveo je Vučić u pismu egipatskom predsedniku Abdelu Fatahu el Sisiju.

Premijerka Ana Brnabić istakla je da poslednji teroristički napad u Egiptu podseća na odgovornost da još snažnije trba štiti civilizacijske vrednosti i osnovno ljudsko pravo na život u slobodnom svetu, saopštila je Vlada Srbije.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Sa tugom smo primili vest da je novi napad u Vašoj zemlji odneo nevine živote i opomenuo nas da su mržnja i nasilje sveprisutni u današnjem svetu - navela je Brnabić u telegramu saučešća premijeru Egipta Šerifu Ismailu.

Prema poslednjim podacima, najmanje 235 ljudi ubijeno je u napadu na džamiju na Sinajskom poluostrvu za koji se veruje da je odgovoran egipatski ogranak terorističke organizacije Islamska država.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Video: Stotinak mladih okupilo se na Kalemegdanu da oda počast tragično preminulom pevaču Liamu Pejnu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dušan silni

    24. novembar 2017 | 21:31

    Saučešće bratskom narodu Egipta.

  • Jeretik

    25. novembar 2017 | 22:14

    Da li je americko bombardovanje Srbije terorizam ? Jeste klasican .Da li je americko bombardovanje drugih suverenih drzava terorizam ? Jeste . Da li je NATO. na celu sa Amerikom najveca i majmocnija teroristicka organizacija na svetu ? Jeste ..... Pa sto se ne "suocis"a terorizmom, vec" predes "dok te isti tapsu po ramenu ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA