Zorana Mihajlović želi ženu na čelu Beograda: Evo da li je ona zainteresovana za tu funkciju

 
 ≫ 
  • 7

Lično, mislim da smo građanima malo dosadili sa prevremenim izborima, ali s druge strane nemam ništa protiv njih, rekla je Mihajlović

Ministarska građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da bi volela da Beograd dobije gradonačelnicu, ali da nije zainteresovana za to mesto. Ona je u intervuju za "Nedeljnik" povodom spekulacija da bi kandidat Srpske napredne stranke (SNS), čiji je funkcioner, za gradonačenika mogla da bude žena, kazala da ima toliko posla koji treba da završi u Vladi Srbije.

Vučić: Nije vreme za parlamentarne izbore, ODLUKA SLEDEĆE NEDELJE

Na pitanje kakav je njen stav da li istovremeno sa beogradskim treba da budu raspisi i vanredni parlamentrani izbori rekla da će odluku o tome doneti SNS i da će ona umnogome zavisiti od političke klime u društvu.

- Lično, mislim da smo građanima malo dosadili sa prevremenim izborima, ali s druge strane nemam ništa protiv njih. Znam da SNS ima rezultate sa kojima može da izadje pred građane i zatraži još jedan mandat - ocenila je Mihajlović koja je i potpredsednica Vlade Srbije.

Foto: Telegraf

Komentarišući utisak u javnosti da je u sukobu sa premijerkom Anom Brnabić jer imaju različita vidjenja o tome čija je najveća zasluga što je Srbija napredovala na Duing biznis listi Svetske banke po izdavanju gradjevinskih dozvola, Mihajlović je rekla u Srbiji treba da bude više dijaloga, ali da ga neće biti ako se svako različito mišljenje odmah nameće kao svadja ili sukob.

- Ana Brnabić je premijerka, ja sam potpredsednica Vlade. Funkcija prvog čoveka Vlade obavezuje da ne možete na osnovu ličnih stavova i afiniteta da delite zasluge za to što je Srbija deseta na svetu po izdavanju gradjevinskih dozvola. I nije ovo pitanje zasluga, već činjenice da je Vlada Srbije direktno zaslužna za ovaj uspeh, i to Vlada Srbije na čijem je čelu premijerka Ana Brnabić. Zasluge treba da budu rezultat uloženog rada, a svi dobro znamo koliko je ko sve zaslužan za ovaj uspeh. Zato sam i reagovala - rekla je Mihajlovićeva.

Printksin: Telegraf

Ona je navela da je dobro što je njenom reakcijom na stavove Srpske pravoslavne crkve (SPC) o abortusu pokrenut dijalog sa Crkvom o položaju žena.

- I kada bi ponovo neko iz SPC rekao o ženama to što su pojedini crkveni velikodostojnici rekli, ponovo bih reagovala isto, jer niko nema prava da određuje ženama kada će da rađaju. Žao mi je što se i drugi nisu oglasili i stali u odbranu naših majki i sestara, ali smatram da je dobro što smo, pa i na ovaj način, pokrenuli dijalog sa Crkvom o položaju žena. Pa neka je razgovor krenuo i preko mojih leđa - rekla je Zorana Mihajović.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Video: Predivna priča o spasavanju zaštićene i ugrožene vrste: "Vrtela se kao vitez Koja nasred puta"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA