Koštunica: DSS sklonio pogubnu politiku DS-a!

"Za nas je bio važan cilj da sklonimo pogubnu politiku DS da EU nema alternativu, koja je pretila da Srbiji nanese ozbiljnu i dugoročnu štetu", rekao je Vojislav Koštunica

  • 3

Predsednik DSS Vojislav Koštunica izjavio je da je ta stranka ispunila važan cilj time što je "sklonila pogubnu politiku DS" da EU nema alternativu.

- Za nas je bio važan cilj da sklonimo pogubnu politiku DS da EU nema alternativu, koja je pretila da Srbiji nanese ozbiljnu i dugoročnu štetu - rekao je Koštunica je u intevjuu za "Danas" povodom 20-ogodišnjice rada DSS-a, koju ova stranka obeležava sutra.

Koštunica je kao uspeh svoje stranke ocenio i to što je postignut dogovor sa Srpskom naprednom strankom da neće biti promene Ustava bez saglasnosti DSS.

Prema oceni Koštunice, ključni razlog za to što je DSS zaobiđena prilikom razgovora o formiranju nove vlade jeste zalaganje stranke čiji je lider za političku i vojnu neutralnost Srbije.

Koštunica je naveo da je DS 2008. godine razbila nacionalno jedinstvo u odbrani Kosova i da je tada uspostavljena nova politika da EU nema alternativu, te da će trebati mnogo truda da se ponovo uspostavi to jedinstvo.

Koštunica je ocenio i da DSS ima sigurnu i veliku budućnost, jer je to, kako je rekao, stranka koja ima dvadesetogodišnje iskustvo državotvorne politike, koja je prošla mnoga i velika iskušenja, koja je uvek i po svaku cenu bila na strani svog naroda.

(D. Z. / Danas / Foto V. Lukić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • budilnik

    26. jul 2012 | 07:44

    e, vala bas... hvala Vam onoliko, sto postojite! a taman su mislili u utorak prepodne da nam vrate Kosovo, a popodne da nas puste u EU! DSSu je krivo sto ih niko dva meseca ne spominje, pa da daju jedno saopstenje za javnost!!! da vidimo da su budni! ajde sad promenite pesak, skinite hulahopke i na spavanje!

  • dukes

    26. jul 2012 | 06:53

    e blago tebi... sta si bre ti uklonio? i tebe i ostalih mi je vise pun k.... !!! da znate koliko ste dojadili narodu gledajuci vasa lica i slusajuci vase gluposti 20-ak godina, zavukli bi se u neku misju rupu i cutali !!! zbog vas je zemlja tu gde je danas. ne samo zbog dss-a, vec zbog svih smrdljivih stranaka i njihovih politicara.

  • hercegov grad

    26. jul 2012 | 09:02

    necu govoriti o tome sta su vam ovi iz DS -a radili u skupstini u nekom periodu,recicu samo to da ste,i Vi licno,znali sve kriminalne radnje vrha DS-a 2003 godine,da su pojedini stavili glave na panj radi istine,na tom delu moze se reci da je i pala vlada,a vi niste izasli sa istinom.Tada,na tim izborima,DS je mogao da nestane sa počliticke scene,osvojio je 12 posto glasova,da ste narodu predocili istinu o kriminalu vrha DS-a,bio bi im kraj.Zato vas i krivim,a ljudima koji su verovali u vas i sve dali za istinu,okrenuli ste ledja.Toliko radi istine,a i sada mozete reci i opet ce organi delovati jer ta dela ne zastarevaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA