DSS: Daćemo šansu novoj vladi

Očekujemo da nova vlada napravi diskontinuitet u odnosu na "pogubnu politiku prethodne vlasti", rekao Nenad Popović

  • 0

Potpredsednik DSS-a Nenad Popović, koji je kao opozicioni poslanik izabran na mesto potpredsednika skupštine Srbije, izjavio je da će njegova stranka dati šansu novoj vladi jer očekuje da ona napravi diskontinuitet u odnosu na "pogubnu politiku prethodne vlasti".

Popović je najavio podršku poslanika DSS-a "svim zakonima koji se donose u interesu Srbije" i protivljenje propisima koji se usvajaju "u interesu nekih drugih zemalja ili međunarodnih organizacija, kao što je EU, a protivno volji naših građana".

On je precizirao da će DSS biti principijelna opozicija i da će se prema vlasti ophoditi u zavisnosti od toga kakav oni odnos budu imali prema državi, a naročito prema Kosovu i Metohiji.

Na pitanje zašto se nisu pridružili vladi, on je rekao da je DSS jedina parlamentarna stranka koja se zalaže za političku neutralnost, odnosno za odustajanje Srbije od ulaska u EU.

- To je suštinska razlika u odnosu na stranke koje će činiti buduću vladu i zbog toga smo mi u opoziciji - rekao je Popović.

On je korisnim ocenio predlog da se ruski kredit od 800 miliona dolara za železnicu, "koji visi u vazduhu već tri godine", pretvori u budžetsku pomoć.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA