Nenad Popović: Biću potpredsednik za sve poslanike

"Zalagaću se da parlament ponovo postane institucija koja će kontrolisati vladu, a ne da se događa suprotno", kaže funkcioner DSS

  • 0

Potpredsednik DSS-a Nenad Popović povodom izbora na funkciju potpredsednika Narodne skupštine Republike Srbije kaže da će se zalagati da sve stranke u parlamentu vode usaglašenu politiku oko najvažnijih državnih i nacionalnih pitanja, a pre svega oko Kosova i Metohije.

- Kao potpredsednik skupštine zalagaću se da sve stranke u parlamentu vode usaglašenu politiku oko najvažnijih državnih i nacionalnih pitanja, pre svega oko pitanja Kosova i Metohije. Zalagaću se da parlament ponovo postane najviši organ odlučivanja u zemlji, institucija koja će kontrolisati vladu, a ne da se događa suprotno, da vlada kontroliše parlament - kaže Popović.

On je dodao da će se truditi da opravda poverenje koje mu je ukazano i obećao da će biti potpredsednik koji je uvek na raspolaganju za sve poslanike, a ne samo za svoju stranku.

BIOGRAFIJA NENADA POPOVIĆA:

Dr Nenad Popović, potpredsednik je Demokratske stranke Srbije, rođen u Tuzli 1966. godine, a diplomirao na Mašinskom fakultetu u Beogradu, dok je magistrirao i doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Moskvi.

Predsednik je međunarodne kompanije "ABS Elektro" i predaje na Ekonomskom fakultetu moskovskog Univerziteta Lomonosov, kao i na Ekonomskom fakultetu Moskovskog državnog rudarskog univerziteta.

Od 2006. do 2008. godine obavljao je funkciju šefa Ekonomskog tima za Kosovo i Metohiju, a rukovodio izradom Strategije dugoročnog ekonomskog razvoja srpskih zajednica na Kosovu i Metohiji.

Predsednik je Ekonomskog saveta DSS-a  i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije od 2008. godine.

Popović je i predsednik počasnog saveta Društva Srpsko-ruskog prijateljstva i predsednik Srpskog ekonomskog centra iz Beograda.

Proglašen je za privrednika godine u Rusiji 2005. godine.

Nosilac je i više odlikovanja od kojih su najznačajnija:

- Orden Prijateljstva, za poseban doprinos u razvoju ekonomskih i društvenih veza Srbije i Rusije, koji dodeljuje predsednik Ruske Federacije

- Orden Svetog Save Drugog Stepena, za obnovu i jačanje vere i Crkve u Srbiji, koji dodeljuje Njegova Svetost Patrijarh srpski

- Medalja čovekoljublja Državne zajednice Srbija i Crna Gora za humanitarni rad i izuzetan doprinos i pomoć narodu srpske pokrajine Kosovo i

Metohija

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA