Vučić: Ukinućemo Zakon o informisanju!

 
  • 1

- Ukinućemo zakon i obezbedićemo slobodu medija, ali to ne znači da ćemo dozvoljavati razbojništvo i kriminal kao što je ovo što se dogodilo sa "Politikom" - kaže lider naprednjaka Aleksandar Vučić

Vršilac dužnosti predsednika SNS Aleksandar Vučić najavio je da će aktuelni Zakon o informisanju biti ukinut, i izneo sumnju da se "Novostima" dogodilo nešto slično što i "Politici".

- Ukinućemo zakon i obezbedićemo slobodu medija, ali to ne znači da ćemo dozvoljavati razbojništvo i kriminal kao što je ovo što se dogodilo sa "Politikom", a isto to, saznajemo, dogodilo se i sa "Novostima" - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, netransparentne i nezakonite prodaje bilo je i u slučaju nekih privatnih medija.

- Što se privatnih medija tiče, to može da se dogodi, ali kad je reč o državnim medijima, ne može - rekao je Vučić.

Koalicionim sporazumom predviđen je aktivan angažman na "reformi regulative koja treba da doprinese stvaranju otvorenog demokratskog društva, obezbeđivanjem uslova za objektivno, slobodno i kvalitetno novinarstvo i ostvarenje ustavnog načela o pravu građana na istinito i potpuno informisanje".

U sporazumu je takođe navedeno da će se potpisnice sa tim ciljem zalagati za borbu protiv cenzure i auto-cenzure u medijima, izmenu zakonske regulative, a naročito Zakona o informisanju, Zakon o radiodifuziji, kao i Zakona o telekomunikacijama.

(D. Z. / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA