Srpski kandidati napuštaju partije koje konkurišu Srpskoj listi na Kosovu

U zahtevu koji je prištinskoj Centralnoj izbornoj Komisiji upućen 20. maja, navodi se da se pomenuti kandidati nisu svojevoljno našli na ovim listama i da zahtevaju hitno povlačenje sa tih lista

  • 5

Veliki broj srpskih kandidata za poslanike koji nisu kandidovani ispred Srpske liste odlučio je da povuče svoju kandidaturu na predstojećim izborima za kosovski parlament, prenose srpski portali na Kosovu i Metohiji.

ZLOTVOR HARADINAJ hoće da ubedi Srbe da je "kosovska vojska i u njihovom interesu"

Jedan od njih TROJICE biće premijer Kosova: Šta je NAJMANJE loš izbor za Srbiju

Kako pišu portali, kandidaturu su povukli Goran Milićević, Milan Kostić, Zlatko Sekulić i Biserka Kostić sa liste Progresivne demokratske stranke, a u njihovom zajedničkom saopštenju navodi se da tu odluku donose u interesu srpskog naroda na KiM.

- Ovim putem pozivamo sve naše prijatelje, drugove, kumove da stanemo pod jedan srpski barjak i ne dozvolimo da pojedni Srbi koji su pod komandom određenih albanskih krugova budu glasani na parlamentarnim izborima, i tako nakon ulaska u Skupštinu Kosova izglasaju sa Albancima sve ono što je protiv interesa nas Srba koji živimo na prostorima KiM - navodi se u saopštenju.

Kandidaturu su povukli i poslanički kandidati iz Štrpca koji nisu na Srpskoj listi: Marija Simanović iz Štrpca koja je na listi Progresivne demokratske stranke i Miodrag Basarić koji je kandidovan na listi Partije kosovskih Srba Aleksandra Jablanovića, srpski portali.

Printskrin: Tanjug Printskrin: Tanjug

U zahtevu koji je prištinskoj Centralnoj izbornoj Komisiji upućen 20. maja, navodi se da se pomenuti kandidati nisu svojevoljno našli na ovim listama i da zahtevaju hitno povlačenje sa tih lista, tvrde portali.

I Aktivna građanska inicijativa saopštila je da je došlo do raskida koalicije sa Partijom kosovskih Srba, a samim tim i do povlačenja svih kandidata te inicijative sa koalicone liste za vanredne parlamentarne izbore na KiM.

- Aktivna građanska inicijativa neće učestvovati na vanrednim parlamentarnin izborima. Ova odluka je konačna - navodi se u saopštenju Aktivne građanske inicijative.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • boro

    23. maj 2017 | 11:53

    izgleda više je nama iz RS stalo do K i M nego tamo nekim srbima . Zar mora u svemu biti lični interes i profit na prvom mjestu .

  • Nikola

    23. maj 2017 | 12:01

    Srpska lista na kosovu mora da bude jedinstvena. Vucic, Dacic, Jankovic, Seselj, Jeremic, Sutanovac, Obradovic, Radulovic treba da sednu, da se dogovore i da zajedno izadju i pozovu srbe na kosovu da glasaju za srpsku listu. Tako to rade ozbiljni ljudi!

  • Robin Hood

    23. maj 2017 | 12:31

    Hvala Bogu, dobro se setili!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA