SNS: Nećemo smenu guvernera, već odgovore od Šoškića

 
  • 0

- Pitamo zbog čega se dogodila eskplozivna depresijacija dinara veća od 15 odsto poslednjih meseci i zašto se desilo da se bez realnih potreba namiče omča i građanima i privredi, koji su zaduženi na ovaj način - izjavio je funkcioner SNS Nebojša Stefanović

Funkcioner Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izjavio je danas da SNS ne traži smenu guvernera Narodne banke Srbije Dejana Šoškića, već odgovore na pitanja od kojih zavisi to kako će se živeti u Srbiji.

SNS od Šoškića traži da odgovori zašto je kurs dinara poslednjih meseci pao za 15 odsto, zašto je sve poskupelo i zašto nije poštovan proklamovani cilj NBS o očuvanju cena - rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

Stefanović je za sledeću nedelju najavio sednicu Glavnog odbora SNS o sastavu buduće Vlade Srbije.

- Poslednja dva meseca u Srbiji je poskupelo skoro sve, a najavljuju se i nova poskupljenja. Situacija je takva da se gotovo 50 odsto budžeta porodice izdvaja samo za hranu - rekao je on.

- Pitamo zbog čega se dogodila eskplozivna depresijacija dinara veća od 15 odsto poslednjih meseci, zašto se desilo da se bez realnih potreba namiče omča i građanima i privredi, koji su zaduženi na ovaj način, i to privreda za više od 2,8 milijardi evra, a građani oko 700 miliona - naveo je Stefanović.

Prema njegovim rečima, NBS je svojim merama učinila to da privreda u naredne tri godine mora da radi da bi obezbedila servisiranje obaveza nametnutih za samo nekoliko meseci.

(I. M. / Beta)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA