Japanski ambasador obavestio Vučića: Do kraja meseca završetak fabrike Jazaki u Šapcu

 
  • 58

Takahara je srpskog premijera izvestio da se završetak izgradnje fabrike japanskog proizvođača kablova za automobilsku industriju Jazaki u Šapcu, u kojoj je već zaposleno 300 radnika, očekuje ovog meseca, dok bi sa radom mogla da počne već sledećeg meseca

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas da ambasadorom Japana Ðuičijem Takaharom o bilateralnim odnosima i japanskim investicijama u Srbiji. Srpsko-japanski odnosi značajno napreduju, posebno u okviru privredne saradnje, konstatovano je na sastanku.

Vučić čestitao Makronu pobedu

Pogledajte kako je Vučić na tečnom ruskom čestitao Dan pobede Rusiji (VIDEO)

Takahara je Vučiću čestitao pobedu na predsedničkim izborima i zahvalio se na pomoći oko realizacije japanskih investicija u Srbiji.

On je srpskog premijera izvestio da se završetak izgradnje fabrike japanskog proizvođača kablova za automobilsku industriju Jazaki u Šapcu, u kojoj je već zaposleno 300 radnika, očekuje ovog meseca, dok bi sa radom mogla da počne već sledećeg meseca.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ambasador je najavio i skori dolazak delegacije japanske spoljnotrgovinske i investicione agencije Džetro, što, kako je rekao, svedoči o povećanom interesu japanskih privrednika za ulaganje u Srbiji, saopštila je vladina Kancelarija za sradnju s medijima.

Vučić je ambasadoru zahvalio na naporima da u Srbiju dovede što više investitora iz svoje zemlje, jer to ima neprocenjivi značaj za ekonomski napredak Srbije, ali i razvoj političkih odnosa i bolje upoznavanje naroda dveju zemalja.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

S tim u vezi je istakao i važnost inicijative za dolazak mladih japanskih volontera u Srbiju u okviru Japanskog volonterskog programa u inostranstvu.

Dvojica sagovornika su razgovarala i o sportskoj saradnji, s obzirom na to da je Japan domaćin Olimpijskih i paraolimpijskih igara 2020. godine, kao i o saradnji u drugim oblastima koje mogu da pomognu približavanju Srbije i Japana, pa je tako najavljena organizacija izložbe o Nikoli Tesli u Japanu 2019. godine.

Daljinac baner

Video: PKS širi prisustvo na azijskom tržištu: Otvorene još dve kancelarije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    8. maj 2017 | 15:10

    Lepe vesti! Nadam se i ocekujem da ce ovakvih vesti biti i jos!

  • During the war

    8. maj 2017 | 16:51

    Po ko zna koji put Japanci su se pokazali kao veliki prijatelji

  • nikola

    8. maj 2017 | 19:24

    Nova radna mesta za Šabac,nadam se da će biti još takvih fabrika u Šapcu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA