Dačić: Vlada da bude tim bez solo igrača

 
  • 0

"Nije cilj da svaka stranka ima svoj resor u koji niko drugi neće smeti da zadire, jer vlada treba da bude tim i samostalnih igrača nema", rekao je mandatar za sastav nove vlade

Mandatar za sastav nove Vlade Ivica Dačić kaže da je sa strankama koje imaju mali broj ministarstava razgovor završen, a treba da se završi i konačna raspodela između Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.

- Neki dogovori su već postignuti, pošto postoje stranke koje imaju mali broj ministarstava i sa njima je praktično razgovor završen. Razgovor treba da nastavimo sa još nekim strankama, ali i da se završi konačna raspodela između SNS-a i SPS-a - naveo je Dačić.

Mandatar je poručio da nije cilj da svaka stranka ima svoj resor, u koji niko drugi neće smeti da zadire, jer vlada treba da bude tim i samostalnih igrača nema.

- To znači da sve odluke koje se donose treba da budu zajedničke, kao i odgovornost - istakao je Dačić, i ponovio da će direktori javnih preduzeća biti birani na konkursu.

Lider socijalista najavio je da će vrlo brzo razgovarati sa predsednikom SDPS-a Rasimom Ljajićem i sa Savezom vojvođanskih Mađara.

On je rekao da nije sporno da će postojati želja vladajuće koalicije da i lokalne vlasti budu usaglašene sa razgovorima koji se vode na nivou Republike, ali da postoje neki gradovi u kojima ta kombinacija nije moguća.

(D. Z. / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA