ŠTA ZAISTA PIŠE na papiru predatom evropskim ambasadorima

 
  • 2

Papir koji je podeljen ambasadorima zemalja članica EU u formi non pejpera (nezvaničnog dokumenta) ne sadrži nikakve zahteve postavljene Briselu, već sadrži presek stavova Srbije u pogledu dešavanja u regionu i očekivanja Srbije da se Evropska unija još više angažuje na stabilizaciji regiona

Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da non pejper, koji je podeljen ambasadorima zemalja članica EU, ne sadrži nikakve zahteve, već stavove i očekivanja Srbije vezane za razvoj situacije u regionu.

ZBOG OVOGA "GORI" BALKAN: Svi sukobi država na jednom mestu

ZBOG "VELIKE ALBANIJE" Srbija uručila četiri zahteva Evropskoj uniji

Na pitanje Tanjuga da li je tačno, kako navode pojedini mediji, da postoje četiri zahteva koja je Beograd uputio Briselu, ministarka Joksimović je rekla:

- Papir koji je podeljen ambasadorima zemalja članica EU u formi non pejpera (nezvaničnog dokumenta) ne sadrži nikakve zahteve postavljene Briselu, već sadrži presek stavova Srbije u pogledu dešavanja u regionu i očekivanja Srbije da se Evropska unija još više angažuje na stabilizaciji regiona.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Navedene su, kako je objasnila, i izjave i aktivnosti, u poslednjih nekoliko meseci, različitih političkih aktera iz regiona, koje su podigle tenzije.

- Takođe, naglašena je i spremnost Srbije i premijera i izabranog predsednika Aleksandra Vučića na saradnju u interesu stabilnosti regiona - rekla je Joksimović.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: PKS širi prisustvo na azijskom tržištu: Otvorene još dve kancelarije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lepotica i zver

    5. maj 2017 | 18:39

    Od velike glavne urednice "Velike Srbije" do velikog borca protiv velike Albanije

  • Jovmilea

    5. maj 2017 | 17:49

    Mrtvo slovo na papiru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA