Knežević gradonačelnik Zrenjanina, haos oko skupštine

 
  • 1

Ispred zgrade odbornici DS i LSV viču "Lopovi", držeći u rukama sliku Lukrecije Ursulesku iz Ečke, na kojoj je pisalo da se "prodala za 15.000 evra"

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Zrenjanina danas je za gradonačelnika izabran Goran Knežević (SNS), koji je tu funkciju obavljao i ranije, ali kao član Demokratske stranke.

Za zamenika gradonačelnika izabran je Goran Janjić iz Demokratske stranke Srbije, za predsednika Skupštine grada Radovan Bulajić iz Socijalističke partije Srbije, a za zamenika predsednika skupštine Ljubomir Stanisavljev iz Srpskog pokreta obnove.

Svi funkcioneri izabrani su sa 35 glasova odbornika koalicije SNS-SPS, kao i sa dva novopridošla odbornika toj koaliciji, dok konstitutivnoj sednici, koju je juče drugi put odložio dosadašnji predsednik skupštine Aleksandar Marton, nisu prisustvovali odbornici koalicije DS-LSV-SVM.

- Skupština se održava u vreme u koje je i zakazana, sa dnevnim redom koji su ranije dobili odbornici. Prema tome, održaćemo skupštinu. Jedina dužnost bivšeg predsednika Skupštine nakon izbora jeste da zakaže sednicu, sve posle toga preuzima najstariji odbornik. On je nelegalno otkazao i prethodnu sednicu, ali hajde da mu to oprostimo -  rekao je novoizabrani gradonačelnik Knežević.

Kako je istakao, dosadašnja vlast nema većinu i hoće da "grad uvede u privremene mere".

Današnja sednica ostaće upamćena po tome što, posle 16 godina DS i LSV nisu stožeri gradske vlasti u Zrenjaninu, kao i po tome što su se posle 12 godina u gradsku vlast vratili socijalisti. Posle izbora za čelnog čoveka grada na Begeju, Knežević je rekao da je "pravda spora, ali i dostižna" i da mu je osnovni cilj da Zrenjanin ponovo bude grad budućnosti, kao i da vrati osmeh na lica sugrađana.

Sa skupštinske govornice se odbornicima i javnosti obratila i Lukrecija Ursulesku, koje je demantovala jučerašnje izjave funkcionera LSV da je nestala.

- Nisam ni nestala, niti sam bila oteta, nego sam se sklonila da bih izbegla razne pritiske, pošto sam 4. jula odlučila da ne budem član nijedne stranke i da slobodno glasam i izražavam svoju volju u interesu građana - rekla je Ursulesku.

Odbornici su ušli u salu s brojevima od 1 do 35, dok je ispred sale, ali i same Gradske kuće ostao jedan broj okupljenih građana i odbornika DS i LSV, koji su dovikivali "Lopovi, lopovi", držeći u rukama sliku Lukrecije Ursulesku iz Ečke, na kojoj je pisalo da se "prodala za 15.000 evra".

(I. M./Beta)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • strikla

    6. jul 2012 | 19:24

    Eto i to se desilo u Banatu, a gde bi drugde! Lopovi optuzuju lopova da je lopov!!! U civiluk vas vas di sesir kacite!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA