Tadić: Organizovani kriminal se raduje promenama u Srbiji

 
  • 3

Bivši predsednik ocenio da nije bilo moguće istovremeno, u jednom mandatu vlade, reformisati pravosuđe, obračunavati se sa organizovanim kriminalom i sprovesti sveobuhvatnu borbu protiv korupcije

Predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je da se organizovani kriminal raduje političkim promenama u Srbiji i da od novog predsednika države očekuje garancije da neće biti kompromisa sa organizovanim kriminalom i strukturama oko haških optuženika.

Tadić je, u intervjuu "Novom magazinu", istakao da se zbog te spoznaje oseća nebezbedno, jer je u Srbiji, dok je on bio predsednik, bio uspostavljen najviši stepen bezbednosti.

- Pažljivo ću posmatrati novog predsednika, koliko je spreman da preuzima rizike, to nije verbalno pitanje, već pitanje prakse i ono se meri time koliko je kriminalaca uhapšeno u vaše vreme, da li ste pravili kompromise s kriminalom, s ratnim zločinima, sa pitanjima od najdubljeg nacionalnog interesa -  rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, ne ohrabruje to što na listama političkih stranaka koje pretenduju da predvode novu vladu postoje ljudi koji glorifikuju počinioce ratnih zločina.

Kada je reč o borbi protiv korupcije, Tadić je istakao da je to trebalo da bude prioritet DS u naredne četiri godine i da je on nameravao da u pregovorima sa EU na samom početku "proguta najveću žabu".

On je objasnio da nije bilo moguće istovremeno, u jednom mandatu vlade, reformisati pravosuđe, obračunavati se sa organizovanim kriminalom i sprovesti sveobuhvatnu borbu protiv korupcije, posebno ako se uzme u obzir da je 90-ih izgubljena čitava jedna decenija.

- Sada smo, apsurdnom igrom događaja, u situaciji da politički lideri devedesetih kreiraju vladu, ali s retorikom 5. oktobra (2000) -  kazao je Tadić i konstatovao da su demokrate verovatno imale većinu u opredeljenju građana, ali da se računaju samo oni koji su glasali.

(/I. M./Tanjug)

 

 

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    4. jul 2012 | 17:27

    Vasi ministri mnogo vise stete narodu od bilo kog oblika kriminala.Vama je kriminal odlican za odvracanje paznje od pravih problema.Predstavljate nam tu razne kokosare kao opasnost po zemlju a ovamo politicari sve otudjise.Pogedajte "privrenike i graditelje"iz vase stranke.Sve sami biznismeni koji plivaju u milionima.

  • marko

    4. jul 2012 | 16:52

    Mislim da organizovani kriminal ne utice na zivot obicnih gradjana,dok ono sto vasi ministri i partijski partneri otudjise itekako utice.Organizovani kriminal i njegovo postojanje vama odgovara u smislu odvracanja paznje naroda na istinske probleme koji postoje u Srbiji i ticu se zloupotrebe sluzbenog polozaja od strane politicara koji su imuni na sve vrste sudova i sankcija.

  • ozren jovic

    5. jul 2012 | 15:01

    Sramota je Tadicu da posle toliko godina ti tek sad najavljujes borbu protiv korupcije,zar nisi video da to treba raditi jos pre 12 godina,pre nego sto se tvoja glasacka masina dobro uigrala u kradjama i korupciji,pa si stvorio "novu klasu".Kasno Milos,a ja bih jos rekao bez volje,stize na Kosovo.Sve si mogao ali nisi hteo,zato placas ceh.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA