Ljajić za vladu DS i SNS, LSV čvrsto protiv

 
  • 2

Predsednik SDPS-a smatra da bi formiranje velike koalicije bilo najbolje za državu, dok Aleksandra Jerkov tvrdi da je Liga socijaldemokrata Vojvodine protiv svake vlade u kojoj bi učestvovali naprednjaci

Stranke koje su na prošle parlamentarne izbore izašle u koaliciji sa Demokratskom strankom podeljene su po pitanju mogućnosti pravljenja takozvane "velike koalicije" demokrata i Srpske napredne stranke.

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić izjavio je da bi formiranje velike koalicije bilo najbolje za državu, ali da misli da je za takav rasplet kasno.

- Ja sam i pre i posle izbora tvrdio da je to za Srbiju najbolja varijanta, nažalost najbolje varijante su često u Srbiji najmanje realne i plašim se da je tako i sa ovom idejom - izjavio je Ljajić.

On je konstatovao da se otišlo predaleko u formiranju drugačije komponovane vladajuće većine da bi se sada ponovo aktualizovala mogućnost pravljenja velike koalicije.

On, ipak, poručuje da bi koalicija DS i SNS doprinela ukupnoj političkoj stabilnosti u zemlji, povećala reformske kapacitete vlade i omogućila rešavanje teških problema sa kojima se Srbija suočava, poput problema Kosova.

Liga socijaldemokrata Vojvodine, sa druge strane, jeste protiv svake vlade u kojoj bi učestvovala SNS, pa i protiv velike koalicije.

- To je ipak stvar DS. Mi smatramo da to ne bi bilo u njihovom interesu, niti u interesu građana, ali odluka je njihova, a ako takve koalicije bude, LSV sasvim sigurno neće učestvovati u takvoj vladi i biće joj oštra opozicija - rekla je funkcionerka LSV Aleksandra Jerkov.

(Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov

    3. jul 2012 | 17:43

    zamislite ,bitni komentari stranaka, koji u samostalnom izlasku na izbore nebi ni prosli cenzus.

  • max

    3. jul 2012 | 22:13

    Koja dubioza .Pa za koji će nam onda k.... izbori.Kakva budaletina je ovaj Ljajić.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA