Koštunica, Popović i Jočić neće u Skupštinu, DSS neće u vladu

Koštunica, Popović i Jočić podneli ostavke na poslaničku funkciju iz ličnih i profesionalnih razloga, ali će nastaviti da se bave politikom u DSS-u

  • 1

Demorkatska stranka Srbije biće principijelna opozicija novoj vladi u republičkom parlamentu, u kome poslanici neće biti njen lider Vojislav Koštunica, kao ni funkcioneri Aleksandar Popović i Dragan Jočić, najavio je portparol te stranke Petar Petković.

Petković je rekao da su Koštunica, Popović i Jočić podneli ostavke na poslaničku funkciju iz ličnih i profesionalnih razloga, ali da će nastaviti da se bave politikom u stranci, što se, kako je rekao, pokazalo uspešnim za stranku.

On je naveo da njih trojica ni u prethodnom sazivu parlamenta nisu bili poslanici, a da će se lider DSS-a baviti poslovima u stranci, posebno kada je u pitanju njena politika.

DSS u Skupštini Srbije ima 21 poslanika, a Petković je objasnio da će Koštunicu, Jočića i Popovića zameniti sledeći poslanici sa izborne liste te stranke.

Petković je ponovio da ta stranka nije učestvovala u pregovorima o formiranju vlade i naglasio da će u parlamentu pratiti njen rad, biti principijelna opozicija i zalagati se za ideju političke neutralnosti Srbije.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA