KRAGUJEVAČKI URS-OVAC: Da je zakona, Toma bi bio u bukagijama! (VIDEO)

 
  • 7

- Najlogičnija stvar bi bila da Nikolić s bivšim predsednikom napravi koaliciju i da, brate, DS i SNS raspičkaju ovo što ima u Srbiji - rekao predsednik Skupštine Kragujevca Saša Milenić, posle čega se sukobio s Nikolićevim sinom Radomirom, inače, šefom odborničke grupe SNS-a u tom gradu

Na sednici skupštine Kragujevca izbio je verbalni sukob uz razmenu psovki između predsednika Skupštine Saše Milenića iz Ujedinjenih regiona Srbije i sina predsednika Srbije Radomira Nikolića iz SNS-a.

Rasprava je počela oko ponovnog imenovanja direktora Parking servisa Nenada Vasiljevića, kada je šef odborničke grupe naprednjaka Radomir Nikolić kritikovao njegov ponovni izbor iako je, kako je naveo, u preduzeću napravio dug od 53 miliona dinara. Nikolić je rekao da Vasiljević zbog utaje poreza treba da bude u zatvoru, a ne ponovo imenovan na funkciju predsednika tog preduzeća.

Međutim, predsednik kragujevačkog parlamenta Saša Milenić oštro je reagovao na ovakav stav Nikolića.

Da je reda i zakona, u bukagijama bi bio Tomislav Nikolić zato što je direktno odgovoran za raspirivanje mržnje i izazivanje fanatičnog verskog i nacionalnog rata - poručio je predsednik kragujevačkog parlamenta Saša Miletić na ovu opasku sa govornice i dodao:

- Prepoznajemo, pritom, da je najlogičnija stvar da on sa bivšim predsednikom napravi koaliciju i da, brate, DS i SNS raspičkaju, kako bi se reklo, ovo što ima sve i da konačno otvore prostor za zdrave i logične snage.

Zamenik šef odborničke grupe SNS Goran Kovačević kaže da su odborničke klupe napustili zbog nepoštovanja institucije predsednika Srbije. On kaže da je Milenić zloupotrebio skupštinsku govornicu i neprimerenim rečima koristeći psovke se obratio i vređao predsednika države i odborničku grupu SNS-a.

- Istovremeno smatramo da psovanje za skupštinskom govornicom grada Kragujevca nije ono za šta se mi zalažemo i jeste narušavanje ugleda, kako Kragujevca, tako i Šumadije. SNS neće takve stvari da toleriše, jer smatramo da je skupština tekovina demokratije - rekao je Kovačević.

MILENIĆ: TO SU MOJA SLOBODNA UVERENJA

Predsednik skupštine Sasa Milenić iz vladajuće odborničke grupe URS-a, član stranke Veroljuba Stevanovića "Zajedno za Šumadiju" rekao je kasnije novinarima da je od medija saznao da su odbornici SNS-a napustili sednicu, kao i da je vređanje započeo šef odborničke grupe naprednjaka Radomir Nikolić.

- Kao predsednik Skupštine nisam dobio zvanično saopštenje odborničke grupe SNS o napuštanju sednice Skupštine grada i informaciju o tome dobio sam posredno od predstavnika sredstava javnog informisanja. Budući da je šef odborničke grupe SNS Radomir Nikolić, neposredno pre mog javljanja za govornicom izlagao slobodne utiske o tome koji bi od najviših funkcionera "Zajedno za Šumadiju" mogli da završe na robiji, ja sam shodno njegovom izlaganju i sam izneo svoja slobodna uverenja na tu temu - rekao je Milenić.

On je na tvrdnje naprednjaka da je na račun predsednika izneo neprimerene reči rekao da ima samo jedan komentar, "a to se u komunikaciji zove okrenuti nekome ogledalce".

- Taman toliko koliko im se učini neprijatno takva ocena i takvo razmišljanje o njihovom slučaju, trebalo bi da posluži kao lep nauk, pre nego što se to iznese na istu temu o ostalim učesnicima javnog života - kaže Milenić.

(M. S. / Tanjug / B92)

 

Video: Vozač dobio kutiju pa napravio ovaj potez: Snimak sa autobuske stanice koji niko nije video

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • max

    30. jun 2012 | 12:26

    Budaletina

  • miksi

    30. jun 2012 | 12:14

    Zbog ovakvih kretena je potreban jedan novi goli otok (ali malo veci posto ovakvih ima i previse). Joj majko sto rodi budalu!

  • loreen

    30. jun 2012 | 11:39

    Saša Milenić je osoba zrela za psihijatriju. Taj je jadnik ubeđen da je vrhunski intelektualac, a zapravo je vrhunski srbomrzac, і gle čuda, iz Šumadije. Čovek koji je u stanju da drobi 2,5 sata bez predaha, a da pri tome ne kaže ništa, samo još jedan dokaz je da onaj ko nije ni za šta drugo, završi filozofiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA