Nikolić ne vodi pregovore u ime SNS

 
  • 0

"Navodi medija koji to tvrde su netačni i predstavljaju pokušaj da se diskredituje predsednik Republike, zarad jeftinog senzacionalizma", kažu u Predsedništvu Srbije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ne vodi nikakve tajne pregovore o formiranju vlade u ime Srpske napredne stranke, saopštila je danas Pres služba predsednika Republike.

"Navodi medija koji to tvrde su netačni i predstavljaju pokušaj da se diskredituje predsednik Republike, zarad jeftinog senzacionalizma i obesmisle njegovi napori da Srbija, u njenom najboljem interesu, dobije novu vladu u što skorijem periodu", kaže se u saopštenju Predsedništva.

Pres služba je precizirala da se Nikolić sastajao i razgovarao, povodom formiranja buduće vlade, do sada sa SNS-om 4. juna, sa DS-om 6. juna, kao i sa koalicijom SPS-PUPS-JS 11. juna ove godine. U saopštenju se navodi da je činjenica da je Nikolić razgovarao s predstavnicima tih stranaka i da je javnost o tome bila i obaveštena.

Zbog toga je, kako se dodaje, "neprihvatljivo izmišljanje nekakvih ''tajnih razgovora'', o čemu ''svedoče", kao po pravilu, ''dobro obavešteni izvori'' ili ''sagovornici koji su želeli da ostanu anonimni'' ili ''upućeni pojedinci'', redovno bez imena i prezimena".

Nikolić je, piše u saopštenju, nebrojeno puta do sada istakao da brzo formiranje nove vlade smatra prioritetnim, jer Srbija i njeni građani više nemaju vremena za gubljenje, kao i da je potrebno što pre da se, kroz institucije sistema, uhvati u koštac sa nagomilanim ekonomskim i socijalnim problemima sa kojima se društvo suočava.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA