Vučić: Ni traga ni glasa od SPS-a!

 
  • 0

Lider naprednjaka kaže da su socijalistima ponudili "veoma fer dogovore i plan", ali nije želeo da odgovori da li je Dačiću nuđeno mesto premijera

Lider SNS-a Aleksandar Vučić izjavio je danas da naprednjaci još nisu dobili odgovor od SPS-a na poziv za razgovore o parlamentarnoj većini, iako su im ponudili "veoma fer dogovore i plan".

Vučić je rekao da je ta stranka u kontaktu sa svim političkim akterima u Srbiji, ali da čeka odgovor SPS-a kao stranke bez koje ne može biti formirna nova vladajuća koalicija.

- Što se nas tiče, spemni smo da vladu formiramo u roku od nekoliko dana, ali za to su nam potrebni partneri, a od partnera ni traga, ni glasa. Ne javljaju se. Čim budemo imali takvu vrstu odgovora obavestićemo vas i za nekoliko dana ćemo obaviti posao - rekao je Vučić.

Na pitanje da li, s obzirom na probleme u dosadašnjem toku pregovora o formiranju vlade, raste mogućnost za formiranje takozvane "velike koalicije" sa DS-om, Vučić je odgovorio da to "nije realno".

On je DS i sve ostale stranke koje sa njom učestvuju u pregovorima o vladi pozvao da što pre formiraju vladajuću većinu, ukoliko to mogu da učine, poručujući da Srbija ima previše problema i da je neophodno da oni počnu da se rešavaju tokom leta.

- SNS je učinila sve da dođe do formiranja ove vlade. Pitamo sve druge učesnike na političkoj sceni zašto nema vlade, ponudili smo potencijalnim koalicionim partnerima veoma fer dogovore i plan za izlazak zemlje iz krize i - nismo dobili odgovore - rekao je Vučić.

On je objasnio da je sa liderom socijalista Ivicom Dačićem, na primer, razgovarao o ciljevima i rezultatima buduće vlade, ali i istakao da SNS nema partjsku i ličnu sujetu odnosno da ne insistra na tome da zauzme sva važna mesta u Srbiji.

- Čak sam izrazio želju da na važna mesta dođu stručni ljudi koji nemaju veze sa našim strankama i kojim ćemo se dičiti svi - rekao je Vučić, koji, međutim, nije želeo da kaže da li je Dačiću ponuđeno mesto premijera ukoliko uđe u koaliciju s naprednjacima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA