ZVANIČNO: Doneta odluka o obrazovanju Komisije za smrt gardista

 
  • 86

Kao što je premijer Vučić obećao roditeljima, Vlada Srbije donela Odluku o obrazovanju Komisije za razmatranje činjenica i okolnosti vezanih za smrt gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića

Vlada Srbije donela je danas Odluku o obrazovanju Komisije za razmatranje činjenica i okolnosti vezanih za smrt gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića. Premijer Srbije Aleksandar Vučić obavestio je ranije tokom dana roditelje gardista, koji su nastradali u kasarni na Topčideru 2004. godine, da će Vlada Srbije danas doneti odluku o formiranju Komisije koja će se baviti činjenicama u vezi sa pogibijom njihovih sinova.

VLADA ODLUČILA: Formiraće se Komisija za slučaj gardista (VIDEO)

EKSKLUZIVNO! Intervju Dodika o kojem će se pričati: Slavićemo još jače 9. januar, kad budem odlazio, idem sa Republikom Srpskom (VIDEO)

Komisiju čine predstavnici Ministarstva odbrane, Vojno-bezbednosne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije, Višeg javnog tužilaštva, Tužilaštva za organizovani kriminal kao i advokati Predrag Savić, Aleksandar Ðurić, Aleksandar Ðorđević i Olgica Batić, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović su nađeni mrtvi pre 12 godina, posle pucnjave u krugu tajnog vojnog objekta "Karaš" u Beogradu.

Inače, forenzička analiza u 3 D tehnologiji, koja je Batićevoj osnov za zahtev da se ponovo obavi rekonstrukcija događaja, prikazana je juče na konferenciji za novinare u Beogradu.

Po 5.000 i "srpskim" penzionerima van zemlje

Svim penzionerima koji su deo staža ostvarili u Srbiji, a žive van teritorije naše zemlje, takođe će biti isplaćena jednokratna pomoć u iznosu od 5.000 dinara.

Vlada Srbije je usvojila o tome zaključak na predlog premijera Aleksandra Vučića.

Sredstva će biti isplaćena za oko 50.000 penzionera tokom decembra, a sredstva su obezbeđena iz redovnog poslovanja PIO fonda, saopšteno je iz vlade.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cvrle

    8. decembar 2016 | 16:14

    Nadam se da ce slucaj konacno biti resen,kad bivsa vlast vec nije htela da ga resi.

  • Marko

    8. decembar 2016 | 16:03

    Roditelji su zasluzili da makar saznaju kako su njihovi sinovi nastradali.

  • Dex

    8. decembar 2016 | 21:46

    Premijer je obećao roditeljima da će biti obrazovana komisija za razmatranje činjenica u vezi sa smrti gardista i to i ispunjava.Sigurno je da će slučaj biti rasvetljen do kraja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA