OLIVER IVANOVIĆ NA SUDU: Nisam ubijao Albance, spasavao sam ih!

 
 ≫ 
  • 12

Neposredno pre događaja za koji je osuđen na devet godina zatvora je, kako kaže, sa Kosova je prebacivao prijatelje Albance do Novog Pazara

Pred Apelacionim sudom u Prištini, počelo je izlaganje Olivera Ivanovića, koji je nepravosnažno osuđen na devet godina zatvora, a koji tvrdi da ni aktivno ni pasivno nije učestvovao u ubistvu albanskih civila 14. aprila 1999. godine.

O svemu je, kako kaže, saznao tokom procesa suđenja i potresnih izjava svedoka.

Oliver Ivanović je, obraćajući se sudu, rekao da zna da se njegove reči neće uzeti kao dokaz, ali da oseća obavezu da se o ovome izjasni kao čovek, preneo je Kim Radio.

Neposredno pre događaja za koji je osuđen na devet godina zatvora je, kako kaže, sa Kosova je prebacivao prijatelje Albance do Novog Pazara.

Za to je imao ljudsk imotiv, ispričao je i dodao da nije uzimao novac, iako su mu prijatelji nudili. Rekao je i da je spasavao i zaposlene inženjere u "Feroniklu" gde je i sam radio.

- Da li neko može da zamisli da takav čovek može da se nađe u ovakvoj situaciji i učestvuje u tako nečemu - zapitao je Ivanović, pa dodao:

Foto: Tanjug/ Boki Foto: Tanjug/ Boki

- Ja sam obrazovan, što svedoči i tužilaštvo. Imaju nekoliko elemenata kako me opisuju, kao sportistu, biznismena, viđenijeg ili poštovanog građanina koji govori albanski jezik. Nijedan me nije opisao kao nacionalistu. Ja ništa od ovoga nisam uradio.

Ponovio je da je tokom rata imao samo ljudske motive da pomaže svima koji su bili u nevolji.

- Ako na osnovu toga zaključjete da sam nacionalista, onda ne znam šta da kažem. Da nisam u ovakvoj situaciji, ovo bi za mene bila velika uvreda. Sada se borim, umesto da živim normalnim životom. Da nisam u ovakvoj situaciji, ovo bi za mene bila velika uvreda. Sada se borim, umesto da živim normalnim životom - kazao je dodajući da je svoje navode spreman da potvrdi i na detektoru laži.

Nakon što je Ivanović završio svoje obraćanje pred sudom, određena je pauza. Nakon toga će se nastaviti ročište, a predviđeno je da se tada obrati odbrana ostale četvorice Srba koji su u provestepenom postupku oslobođeni krivice.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    12. oktobar 2016 | 18:14

    Olivera poznajem iz viđenja,živio sam u K Mitrovici kao izbjeglica iz hrvatske do povlačenja vojske sa kosova. Često sam ga vidjao jer je moj rodjak radio kod njega u prodavnici.Nikada nisam primjetio kod njega ekstremizam nikakve vrste i stvarno nevjerujem da je ovaj čovjek kriv za bilo šta. Što se tiče nas Srba iz RSK koji smo živjeli u četri kolektivna centra u Mitrovici stvarno nismo imali nikakvih problema ni sa jedne strane tokom rata,iako smo živjeli u južnom djelu grada. 99% je to pošten narod a politika je nešto drugo.

  • iskreno

    12. oktobar 2016 | 18:28

    albanac@ sta ima tu da se cudi!? pa i mene spasio mi zivot jedan srbin.

  • amTanja

    12. oktobar 2016 | 20:16

    Izdrzi Olivere

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA