PREDSEDNIK SRBIJE O LOKALNIM IZBORIMA: Hercegovina da postane deo RS

- To što će Srbin upravljati gradskom administracijom Srebrenice ne znači kako ćemo mi iz Srbije zaboraviti to što se dešavalo u ratu - rekao je Nikolić

  • 7

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas, povodom mogućeg izbora Srbina za načelnika Opštine Srebrenica, da to ne sme ništa da promeni, posebno prema onome što se tamo dešavalo.

Izetbegović o najvećem razočaranju - gubitku Srebrenice: "Zašto postavljate takva pitanja?"

- Desio se zločin, lokalna samouprava ga obaležava i to što će Srbin upravljati gradskom administracijom ne znači kako ćemo mi iz Srbije zaboraviti to što se dešavalo u ratu. Mi smo grehe onih koji su iz našeg naroda prepoznali, priznali, ožalili i nećemo da zaboravimo - rekao je Nikolić.

Na lokalne izbore u BiH izašlo blizu 54 odsto biračkog tela

Nikolić je rekao i da mu je zanimljivo za istraživanje to što je u Hercegovini pobedila Dodikova stranka, što do sada, podsetio je, nije bio slučaj.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

To bi, kako je naveo, trebalo da znači da će se sprovoditi celokupna državna politika na celoj teritoriji RS preko lokalnih samouprava, dodajući da je posao lokalne administracije da razgovara sa građanima i da im učini život lakšim.

- Nadam se da će Hercegovina sada postati u svakom smislu deo RS. Čini mi se da je do sada bila zapostavljena, da je došlo do pražnjenja teritorije i da je naseljenost Hercegovine bila u pitanju - rekao je Nikolić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ohoho

    3. oktobar 2016 | 12:27

    jel se on to u prekrajanje unutarnjih granica druge drzave mjesa???? jako neodgovoran rijecnik jednog predsjednika

  • Stipe od Čitluka

    3. oktobar 2016 | 15:24

    Evo čekaju te Tomo u Ljubuškom, Metkoviću, Grudama..Širokom Brijegu...dođi i obavjesti ljude :D

  • Vlada

    3. oktobar 2016 | 13:32

    Ma ko njega pita,ta budala govori sta mu drugi kazu,njemu je u glavi peceno prase i rakija,a to treba i da radi kada,nadam se,ne bude vise predsednik.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA