DS: Nikolić politički nezreo. SNS: Srbija je vaša prćija

 
  • 0

Vladajuća stranka ponašanje najveće opozicione partije smatra "političkim kukavičlukom", naprednjaci uzvraćaju da je DS digao ruke od Kosova

Vladajuća DS ocenila je ponašanje opozicione SNS kao "vrhunski politički kukavičluk" i upozorila da političke kukavice ne mogu da pretenduju da vode zemlju.

"Kao što nisu smeli da saopšte svoj stav o hapšenju Mladića ili o barikadama, neprednjaci već mesecima ne smeju da iznesu svoj stav o Kosovu, pokušavajući da se dodvore u isto vreme i onima koji organizuju referendum na severu Kosova i međunarodnoj javnosti", naveo je DS u saopštenju.

DS je kao vrhunac političke nezrelosti ocenio izjavu Tomislava Nikolića da ne iznosi stavove o Kosovu kako mu oponenti ne bi preuzimali ideje.

"Ohrabrujemo Nikolića da slobodno izađe sa svojim idejama bez bojazni da ćemo ih preuzeti jer su takozvane velike "ideje" Tomislava Nikolića uglavnom bile ideje sramote i propasti Srbije. Baš kao i ideja da Srbija bude crna rupa u evropskom tepihu, a parlament sigurna kuća za Mladića", naveo je DS.

"Čovek koji se kandiduje za predsednika i premijera Srbije, za sve postojeće funkcije u zemlji, najpre bi morao da ima stav o najvažnijim državnim pitanjima, a ne samo o onome što su njegove lične i politicče ambicije", navodi se u saopštenju Centra za komunikacije DS.

S druge strane, SNS odbacuje optužbe.

"Saopštili su građanima Srbije da smo najodgovorniji što je Srbija prćija DS i njenih satelita, da je SNS najveći krivac za pljačkašku privatizaciju, kriminal, mito i korupciju, upropašćenu poljoprivredu, mafijaški sprovedenu reformu pravosuđa, neispunjavanje uslova za status kandidata za EU i pregovore sa nepostojećom vladom Kosova", naveo je SNS u saopštenju.

Ta stranka je dodala da su nepostojećoj vladi Kosova već predate sve državne knjige Srbije, prošlost i budućnost Srba na Kosovu, i dodala da vlast u Srbiji s tom vladom, integrisano, kao saučesnik u organizovanom kriminalu, upravlja "graničnim prelazima između Srbije i Srbije".

"Zašto su se te junačine oglušile o naš poziv da se dogovorimo o rešenju za Kosovo i Metohiju, da većinska Srbija, a ne manjinska DS, stane iza rešenja do koga se u Srbiji došlo konsenzusom? Zašto ne zakažu sednicu Narodne skupštine na kojoj bismo konačno saznali šta su dogovorili sa mentorima i Prištinom", pitaju se u SNS.

(telegraf.rs)

Video: Konferencija povodom beogradske premijere filma "Megdan: Između vode i vatre" u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA