Tabaković: Strpljivo čekamo socijaliste

 
  • 1

Potpredsednica SNS-a je naglasila da naprednjake nije strah da obavljaju vlast, kao i da će najpre razgovarati sa DSS-om kao trećim partnerom za formiranje vlade

Potpredsednica Srpske napredne stranke i kandidat naprednjaka za premijera Jorgovanka Tabaković izjavila je da SNS neće ometati razgovore o formiranju vlade koji su u toku i da će strpljivo čekati socijaliste da ih okončaju sa demokratama.

Tabaković je naglasila da SNS nije strah da obavlja vlast i podsetila da je lider naprednjaka Aleksandar Vučić poručio predsedniku SPS-a Ivici Dačiću da će sačekati da završi razgovore koje je započeo sa DS-om. Ona međutim nije precizirala koji je to rok i naglasila da o tome nije razgovarano.

Na pitanje zašto je SNS-u Dačić prihvatljiv kao koalicioni partner, ali ne i lider URS-a Mlađan Dinkić, Tabaković je odgovorila da je "Dačić najbolji alibi dobio od Borisa Tadića".

- Najbolju preporuku da razgovara sa nama Dačiću je dao Boris Tadić jer je u njemu video čoveka koji ne može da bude optužen za devedesete. Međutim, ako u vladu uđe sa Čedomirom Jovanovićem koji tvrdi da je Republika Srpska genocidna tvorevina, to je pitanje koje će morati da objašnjava svojim biračima - rekla je Tabaković.

Ona je navela i da Dačića niko nije demantovao kada je, kako Tabaković tvrdi, rekao da se "on u vladi nije mnogo pitao".

Tabaković je, međutim, naglasila da će SNS najpre razgovarati sa DSS-om kao trećim partnerom za formiranje vlade jer među njima, kako je naglasila, ne postoje nepremostive stvari.

- Slažemo se sa principima ekonomske politike, a usklađivanje sa evropskim kriterijumima ne smeta nikome. Protivljenje Vojislava Koštunice da uđemo u Evropu, kako to neko želi da pokaže, nije pitanje trenutka ni pitanje današnjeg dana - zaključila je Tabaković.

(Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov

    5. jun 2012 | 19:32

    pa recite im ono sto znate da je Ceda bio u mnogim kriminalnim radnjama,a mozda do njihovog mozga jos ne moze da dopre?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA