Vučić u četvrtak u Parizu sa premijerom Valsom, u petak sa Olandom

 
 ≫ 
  • 0

Vučić će učestvovati i na "Poslovnom forumu", na kojem će, u prisustvu predstavnika velikih francuskih kompanija, biti predstavljeni privredni potencijali Srbije

Pedsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće sa premijerom Francuske Manuelom Valsom u Parizu u četvrtak 15. septembra, saopšteno je u Parizu, a sa predsednikom Francuske Fransoa Olandom razgovaraće u petak.

Vučić i članovi vlade će boraviti u poseti Francuskoj od 14-16. septembra, najavljeno je ranije u Beogradu.

Program posete, u koji je Tanjug imao uvid, izuzetno je ambiciozan i uključuje političke, evropske i ekonomske teme.

Proces evropskih integracija Srbije, jačanje saradnje dveju država u tom procesu, ali i na bilateralnom niovu, a posebno na ekonomskom planu, svakako će biti u centru pažnje.

U skladu s tim, premijera u poseti prate ministri za averopske integracije, Jadranka Joksimović, privrede, Goran Knežević i unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović.

Premijer Vučić sastaće se, osim sa predsednikom i premijerom Francuske, i sa predsednikom Senata Žerarom Laršerom, kao i sa predsednikom Skupštine Klodom Bartoloneom.

Vučić će razgovarati i sa guvernerom Razvojne banke Saveta Evrope Rolfom Venzelom, a tom prilikom dve strane će potpisati sporazum o saradnji.

On će u četvrtak govoriti na konferenciji u poslovnoj asocijaciji "Biznis Frans", a potom se susreće sa predstavnicima velikih francuskih kompanija, koje imaju projekte u Srbiji, uključujući Suec Envajronment (Suez Environment), Vinči Aeroport, Veolia, Alstom, Dalkia, Šnider Elektrik i Erbas.

Premijer će takođe na Univerzitetu Sienses Po. Pariz održati predavanje na temu "Stabilan Balkan kao uslov napretka Evrope".

Vučić će učestvovati i na "Poslovnom forumu", na kojem će, u prisustvu predstavnika velikih francuskih kompanija, biti predstavljeni privredni potencijali Srbije, a u Beogradu se očekuje se da će to biti prilika za povećanje francuskih investicija u Srbiji, kao i do zajedničke realizacije nekih od infrastrukturnih projekata u Srbiji.

Uoči posete francuska ambasadorka Kristin Moro razgovarala je sa srpskim zvaničnicima i tom prilikom je potvrđeno da postoji obostrana spremnost za dalje unapređenje tradicionalno prijateljskih odnosa dve zemlje.

Foto: Wikipedia/Jackolan1 Foto: Wikipedia/Jackolan1

U delegaciji će biti i ministarka zadužena za evropske integracije Jaddranka Joksimović, koja će se u Parizu susresti sa državnim sekretarom za evropske poslove Francuske Arlemom Dezirom, kako bi se konkretizovali dalji koraci u pravcu evropskih integracija Srbije.

Joksimović je ranije ocenila da predstojeća poseta Francuskoj i najviši nivo sastanaka pokazuje da je prepoznata ozbiljnost Srbije kako na unutrašnjem, tako i na međunarodnom planu.

Srbija se nalazi u dinamičnoj fazi pregovora u kojoj su ovakve bilateralne posete kao i unapređivanje dobrih odnosa sa državama članicama od izuzetnog značaja za naše nacionalne interese, istakla je Joksimović.

Foto: Wikipedia/Zoran Žestić Foto: Wikipedia/Zoran Žestić

U fokusu posete, pored ostalih tema, biće i proces evropskih integracija, jačanje saradnje dveju država u tom procesu, saopštila je ranije vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA