SNS: Nije realna saradnja sa DS-om

 
  • 0

Lider naprednjaka rekao da Predsedništvo i Glavni odbor stranke mogu da donesu drugačiju odluku kada je u pitanju "velika koalicija", ali da on u to ne veruje i da neće podržati takvu varijantu

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da nije realno da ta stranka formira vladu s Demokratskom strankom, koju je nazvao "poslovnim odborom" i ponovio da će to ponuditi socijalistima.

Vučić je rekao da Predsedništvo i Glavni odbor stranke mogu da donesu drugačiju odluku kada je u pitanju "velika koalicija", ali da on u to ne veruje i da neće podržati takvu varijantu.

Vučić, koji će do izbora novog stranačkog rukovodstva voditi stranku, rekao je da će SNS na današnjem sastanku sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem saopštiti da građani žele promene, kao i da će posle tog sastanka socijalistima ponuditi formiranje vlade.

- Mi ćemo pokušati da formiramo većinu. Ako kažu da im je lepše da idu sa Čedomirom Jovanovićem, mi ćemo da kažemo, u redu, poštujemo vašu volju. Mi mislimo da je to legalno, ali da nije legitimno, jer narod to nije hteo - rekao je Vučić.

On je dodao i da nije za to da neko iz SPS-a bude premijer, već da to bude Jorgovanka Tabaković ispred SNS-a.

Vučić je demantovao pisanje pojedinih medija da će šef kabineta predsednika države biti Vladimir Cvijan, nekadašnji član DS-a, uz objašnjenje da neko ko je poslanik ne može biti na toj funkciji.

(D.Z./Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA