Dačić: Nikolić i Vučić u četvrtak s liderima Srba u BiH i RS

 
  • 13

On je rekao da je na konsultacijama državnog vrha analizirana situacija, koja se tiče bezbednosti i regionalne stabilnosti i razmatrano pitanje naših vitalnih nacionalnih državnih interesa

Predsednik i premijer Srbije, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić sastaće se u četvrtak s liderima Srba u BiH i RS, kako bi razmotrili stav Saveta za implementaciju mira u BiH protiv referenduma u Srpskoj, situaciju uopšte, te o daljim koracima.

To je jedan od zaključaka večerašnjih konsultacija u Predsedništvu Srbije, koji je novinarima večeras preneo ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

On je rekao da je na konsultacijama državnog vrha analizirana situacija, koja se tiče bezbednosti i regionalne stabilnosti i razmatrano pitanje naših vitalnih nacionalnih državnih interesa.

- Dogovorene su i preduzeće se, i već se preduzimaju mere na zaštiti naših nacionalnih i državnih interesa, tako da građani mogu da budu spokojni da neće biti ugrožena bezbednost u zemlji i, nadamo se, u regionu - rekao je Dačić u pauzi sastanka u Predsedništvu Srbije.

Hitan sastanak Nikolića i Vučića večeras!

Usaglašeno je da se u četvrtak održi sastanak predsednika Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića s liderima Srba u BiH i Republici Srpskoj, na kojoj će se razmotriti aktuelna situacija i, eventualno, dalji koraci.

SASTANAK VUČIĆA I NIKOLIĆA U PREDSEDNIŠTVU TRAJAO PUNA DVA SATA: Posle razgovora u četiri oka, došli i ministri, u četvrtak s liderima Srba u BiH i RS

- Mi smo zaintesovani za očuvanje bezbednosti i stabilnosti u regionu - rekao je Dačić.

On se zatim vratio na sastanak u Predsedništvu. Sastanak je počeo u 20.30 sati.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: PKS širi prisustvo na azijskom tržištu: Otvorene još dve kancelarije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA