Crkvena zvona i pogača za Nikolića, Irineja i Čepurina u Hramu Svetog Save (FOTO)

 
  • 3

U Predsedništvu je ranije danas potpisan ugovor o donaciji, čime će zvanično otpočeti radovi na unutršnjoj dekoraciji Hrama Svetog Save

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, patrijarh srpski Irinej i predsednik Odeljenja spoljnih crkovnih veza Moskovske Patrijaršije Ilarion obišli su danas Hram Svetog Save, gde su upoznati sa dosadašnjim, ali i budućim radovima u hramu na Vračaru.

Predsednik Srbije, patrijarh i predstavnici donatora dočekani su crkvenim zvonima, a na ulazu u hram pozdravili su ih sveštenici Hrama Svetog Save koje je predvodio vladika toplički Arsenije, uz pogaču i so koju su im poslužila deca u narodnoj nošnji.

NIKOLIĆ: Želimo dobre odnose sa Hrvatskom, a BiH svu sreću

Njih je kroz hram proveo protojerej hrama Vojislav Milovanović koji rekao je da je danas istorijski dan u gradnji Hrama Svetog Save koja traje više od 120 godina.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Mislim da je ovo jedan od ključnih i najznačajnijih trenutaka - rekao je Milovanović dodajući da se vidi šta je sve urađeno u građevinsko i građevinsko zanatskom smislu.

Tomislav Nikolić ispravljao prevodioca i tražio da ceo govor sam završi na ruskom

On je, međutim, istakao da je faza radova koja predstoji, unutrašnje ukrašavanje hrama, jedna od najznačajnih faza uvek u gradnji hramova, pa tako i ovog.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Unutrašnje ukrašavanje hrama stvara molitveni ambijent koji svaka crkva i ovaj hram i treba da ispuni. Samim tim radovima očekujemo da se stvori molitveni ambijent i da hram ima svoju punu svrhu i smisao - rekao je Milovanović.

U delegaciji koja je posetila hram bili su i predstavnici Gasperomnjštefa, Društva za podizanje Hrama Svetog Save na Vračaru, ambasador Rusije u Srbiji Aleskandar Čepurin, vladika Amfilohije...

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U Predsedništvu je ranije danas potpisan ugovor o donaciji, čime će zvanično otpočeti radovi na unutršnjoj dekoraciji Hrama Svetog Save.

Kako je rečeno na potpisivanju, radovi bi trebalo da budu završeni do kraja sledeće godine.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: PKS širi prisustvo na azijskom tržištu: Otvorene još dve kancelarije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cash®

    30. avgust 2016 | 20:52

    U nameru Rusa ne sumnjam, o tome su i govorili Rusi, međutim, licemerje i dodvoravanje Nikolića i Irineja veoma iritira, kao i njihova lična prezentacija.

  • Dr za rock and roll

    30. avgust 2016 | 21:14

    Kako ovi popovi imaju ovolike stomake ako poste non-stop???? Uzas

  • Dule

    30. avgust 2016 | 18:29

    Trio fantastikus

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA