KURC: Otvaranje poglavlja je priznanje reformama Vučićeve vlade

 
  • 4

Šef austrijske diplomatije naglašava da reforme, koje se sprovode tokom pristupnog procesa, predstavljaju važan doprinos daljoj modernizaciji Srbije i napretku zemlje

Otvaranje poglavlja 23 i 24 je veliko priznanje dosadašnjih hrabrih reformi Srbije pod premijerom Aleksandrom Vučićem, ocenjuje ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc.

TELEGRAF SAZNAJE: Predstavnici EU u septembru dolaze u kontrolu sprovođenja POGLAVLJA 23 i 24!

- Ova dva poglavlja se tiču osnaživanja pravne države i zbog toga su od posebnog značaja. Fer, nezavisno i efektivno pravosuđe je važna osnova demokratskog društva i za funkcionišuću privredu. Više pravne sigurnosti i efikasni sudovi su svakako u interesu građana Srbije, kao i investitora - podvukao je Kurc u izjavi Tanjugu.

Šef austrijske diplomatije naglašava da reforme, koje se sprovode tokom pristupnog procesa, predstavljaju važan doprinos daljoj modernizaciji Srbije i napretku zemlje.

AFP: Srbija otvorila dva ključna poglavlja

- Vlada Srbije pod premijerom Vučićem je već dokazala da je spremna na potrebne reforme - istakao je šef austrijske diplomatije.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Reforme vezane za ova dva poglavlja trebalo bi, prema njegovim rečima, da, između ostalog, doprinesu borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, jačanju poverenja građana u državu i stvaranju boljeg privrednog okruženja.

On je izrazio nadu da će građani Srbije uskoro moći da osete pozitivne promene u svakodnevnom životu.

Vučić: Građani kritikuju, ali znaju da je put ka EU pravi

Pristupni proces, kako podvlači, treba pre svega da donese benefite građanima. Upitan koji su najveći izazovi u poglavljima 23 i 24 Kurc je kazao da bi sledeći izveštaj Evropske komisije o zemljama regiona na to trebalo da da odgovore.

- Uveren sam da će Srbija predstojeće izazove, kao i do sada, brzo savladati - zaključio je Kurc.

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA