Vučić: Zadovoljni smo kako smo danas prihvaćeni u Briselu

 
  • 2

On je poručio da evropski put nije idolatrijski pristup, već je reč o tome da imamo političku stabilnost i jasan strateški put, dok sve što radimo sa MMF-om i Svetskom bankom na jačanju naše zemlje treba da doprinese rastu Srbije i njenom napretku i modernizaciji u pravom smislu te reči

Narednih godina Srbiji predstoji naporan i težak rad, na kojem će morati svi da se angažuju, jer, kako je istakao premijer Srbije Aleksandar Vučić, nije pitanje koliko ste poglavlja otvorili, već koliko ste ih zatvorili.

OVO JE VELIKI DAN ZA SRBIJU: Otvorena poglavlja 23 i 24 (FOTO)

- Ceo državni aparat, ali i civilni sektor, nevladin sektor,svi u našoj zemlji,moraće da budu angažovani da to što brže zatvaramo, jer nije pitanje koliko ste poglavlja otvorili, već koliko ste zatvorili. Naš cilj je da naša zemlja 2019-2020. bude pripremljena, a onda je politička odluka na nekim drugima da je donesu, hoće li nas i kada primiti u članstvo EU - rekao je Vučić novinarima u Briselu.

On je poručio da evropski put nije idolatrijski pristup, već je reč o tome da imamo političku stabilnost i jasan strateški put, dok sve što radimo sa MMF-om i Svetskom bankom na jačanju naše zemlje treba da doprinese rastu Srbije i njenom napretku i modernizaciji u pravom smislu te reči.

Vučić: Građani kritikuju, ali znaju da je put ka EU pravi

Vučić je istakao i da je Srbija zadržala i sačuvala svoje stavove u političkom smislu, ali istovremeno odbranila svoje nacionalno i državno dostojanstvo, pri čemu "ni sa kim nismo bili u sukobu”.

Prema njegovim rečima ako 18. jula imate suficit u budžetu, što je slučaj osim u Srbji samo u Nemačkoj, Estoniji i Luksemburgu, to je pokazatelj da smo disciplinom, odgovornoscću i drugačijim pristupom napravili mnogo bolje rezultate nego u prošlosti.

Zadovoljni smo zbog načina na koji smo danas prihvaćeni u Briselu i načina na koji su otvorena važna poglavlja 23 i 24, izjavio je Vučić novinarima u Briselu.

Vučić: Danas smo bili dobra vest za Evropu

Premijer je zahvalio svima koji su radili na tome, stručnim timovima koji su uložili trud proteklih meseci, ali i svima iz EU i SAD koji su uložili vreme i trud da pomognu Srbiji na putu ka EU.

Vučić je istakao i da želi da zahvali građanima Srbije na podršci, strpljenju i trpeljivosti, ali i što su pokazali više vere, snage i strpljenja.

- I zato imamo bolje rezultate i zato je Srbija na dobrom putu - zaključio je premijer.

Pogledajte vesti koje su obeležile dan:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sudija

    19. jul 2016 | 05:33

    Guras Srbiju u neprijateljske ralje. Ionako ste je gotovo unistili u EuRopskoj uniji ce totalno propasti.

  • Boki

    18. jul 2016 | 23:57

    Za jedno 50 godina ko zna sta ce biti. Realno je da smo u 3 najgore zemlje u evropi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA