Koštunica: EU će tražiti da odustanemo od Kosova

Tomislav Nikolić će, kada ga Brisel formalno obavesti o svojim planovima, kao predsednik Srbije saopštiti narodu šta Unija zahteva od nas, smatra lider DSS-a

  • 6

Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da je uveren da će novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić, kada ga Brisel o tome formalno obavesti, saopštiti srpskom narodu šta EU zahteva od Srbije, ocenivši da će Unija tražiti odustajanje od Kosova, zarad početka pregovora za članstvo u EU.

Evropska unija će započeti sa pritiscima i ucenama prema Srbiji, zahtevajući potpuno odustajanje od Kosova zarad dobijanja početka pregovora za članstvo u EU, navodi se u saopštenju DSS-a.

- Poruke sa ovakvim sadržajem već donose u Beograd diplomate iz država EU. Veoma je važno što je za predsednika Srbije izabran predstavnik opozicije, jer sam uveren da će Nikolić, kada ga Brisel formalno obavesti o svojim planovima, kao predsednik Srbije saopštiti srpskom narodu šta EU zahteva od Srbije - rekao je Koštunica.

Prema njegovim rečima, građane Srbije više niko neće moći da obmanjuje i zavarava kada je u pitanju politika EU prema Kosovu.

On je naveo da je, kada je kao predsednik Vlade Srbije prvi put čuo od zapadnih diplomata da je njihov cilj nezavisnost Kosova, takvu ideju odbacio i o tome obavestio građane Srbije.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brzak

    26. maj 2012 | 20:44

    pošto ima ljudi koji su zreli za ludnicu ovo pišem zato što je za vreme Koštunice se najbolje živelo i zato što je čovek rekao šta hoće EU od Srbije a vi ga pljujete pa pljujte Tadića što su njegovi iz DS zajedno sa SPS i URS doveli ovuu Srbiju do bedaka

  • zile

    26. maj 2012 | 18:47

    da ,znao je da tvoji clanovi partije suruju i dele lovu sa ,,zemunskim klanom,, i nista nije preduzeo,zato je kaznjen oduzimanjem vlasti.Tvoji su nastavili da pljackaju ovak narod,sad je kasno da ih sbrise sa politicke scene,jer ste se nakotili.Ovo je namenjemo ovoj ,,discidentkinji,, koja ne vidi sumu od pruta.

  • Disidentkinja forever

    26. maj 2012 | 17:05

    Ma sta prica ovaj neobavesteni tutumrak. Dok je bio na celu drzave, desilo se toliko toga tuznog i ruznog po Srbiju, a on se pravio da ne zna nista o tome. Ma dajte molim Vas, bilo bi to isto kao i da ja kazmm da ne znam ni kako se zovem, ni gde stanujem, ni ... Neka on lepo ode u praistoriju, zajedno sa sojim kucnim ljubimicama, mackama ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA