JEDINSTVENA AKCIJA U SMEDEREVU: Mobilni tim gradske uprave svake srede na selu (FOTO)

 
  • 4

Ideja pripada gradonačelnici, dr Jasni Avramović , koja, kako kaže, i na delu hoće da pokaže da su joj jednaki i selo i grad

Od prvog juna u Smederevu je na delu jedinstvena akcija: svak srede gradonačelnica sa svojim timom ( načelnici , inspektori, direktori javnih preduzeća) svoj radni dan provode u jednoj seoskoj mesnoj zajednici. Smederevo ima 27 sela, i već je na gradskom sajtu osvanula agenda sa jasno upisanim datumima.

EKSKLUZIVNI INTERVJU GRADONAČELNICA DR JASNA AVRAMOVIĆ: Posetom predsednika Kine počinje nova era u privrednom razvoju Smedereva!

Ideja pripada gradonačelnici, dr Jasni Avramović , koja, kako kaže, i na delu hoće da pokaže da su joj jednaki i selo i grad.

-Moj mandat će obeležiti slogan „Jasno je: i selo i grad“. Svaki građanin, svaki kutak Smedereva mora da bude upoznat sa onim što radimo, da budemo na svakom mestu i da rešavamo probleme. Ima radnika Gradske uprave koji nikada nisu ni videli neke mesne zajednice. Građani su oduševljeni da se neko setio i njih. Ja sam mnogo govorila o tome da radnici Gradske uprave moraju da budu na terenu. Uvek sam od njih, dobijala informaciju da su sve uradili, da su se detaljno upoznali sa nekom problematikom... Ispostavilo se da to baš nije bilo tako - istakla je Avramovićeva.

Foto: smederevo.org.rs Foto: smederevo.org.rs

Svidelo se to nekima ili ne, sada mobilni tim svake srede radi na licu mesta u jednom od smederevskih sela. Problemi se rešavaju urgentno: od podnošenja zahteva za legalizaciju, do recimo, košenja igrališta koja su zarasla u travu.

Kako ističe gradonačelnica Smedereva, radnici gradske uprave „ su do sada bili zabarikadirani u zgradi opštine i mislili da je to sav svet. Ja ne želim da naši sugrađani misle da je Opština zabranjeni grad. Naša je dužnost da im budemo im na usluzi."

Na komentare koji se čuju da su na ovaj način radnici mobingovani, gradonačelnica odgovara: "Mesna zajednica je najniža jedinica lokalne samouprave. Naše radno mesto može da bude bilo koja od tih zajednica. Kada su počeli da rade taj posao, sigurno im niko nije rekao da su zalepljeni za jednu fotelju i da ne izađu iz jedne kancelarije po 20 ili 30 godina. Za ovo ne mogu da koriste ni službene automobile, već gradski prevoz. Po kolektivnom ugovoru je obezbeđen prevoz kroz mesečne karte ili novac za prevoz. Nema nikakvog mobinga, njihovo radno mesto je Gradska uprava, a to je teritorija čitavog grada Smedereva".

(Telegraf.rs)

Video: MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA