Dačić: Srbija još daleko od formiranja vlade

 
  • 0

- Apelujem da se razgovori ubrzaju i vlada formira što pre. Mi imamo načelni dogovor sa DS-om, odnosno sa Borisom Tadićem, ali svaka partija iz naše koalicije imaće svoj poslanički klub, a samim tim i pravo na sopstvenu odluku - poručio je Dačić

Lider SPS Ivica Dačić izjavio je da je Srbija još daleko od formiranja vlade, da je pogrešan utisak da se za to čeka odluka SPS-a i da je lopta zapravo u dvorištu DS-a i SNS-a, odnosno Borista Tadića i Tomislava Nikolića.

Dačić je rekao da je SPS spremna da učestvuje u strateškom partnerstvu, poštujući izborni rezultat, ali da pre toga treba da im kažu na koji način.

- Niti je sa DS-om i Tadićem do kraja zatvorena priča, niti je DS odredio svog kandidata za premijera, niti je precizirao ko bi činio tu parlamentarnu većinu, a s druge strane ni SNS nije izrazio bilo kakav zahtev za formiranjem parlemntarne većine - naveo je Dačić.

On je poručio da DS prvo treba da odluči da li će u vlast ili u opoziciju, ko će biti premijer, da li će da prave koaliciju sa SPS-om ili sa SNS-o, i naglasio da na ta pitanja još nema odgovora.

Lider SPS-a je rekao i da dve najveće partije treba da kažu da li žele sa socijalistima ili žele međusobnu koaliciju.

- Ako je žele, spremni smo da odemo u opoziciju. U svakom slučaju apelujem da se razgovori ubrzaju i vlada formira što pre. Mi imamo načelni dogovor sa DS-om, odnosno sa Borisom Tadićem, ali svaka partija iz naše koalcije imaće svoj poslanički klub, a samim tim i pravo na sopstvenu odluku - poručio je Dačić.

Dačić je rekao i da ni sa jednom od dve najveće stranke nije razgovarao o formiranju vlade, već o izbornom razultatu.

Dačić smatra da se mora pažljivo, ali što pre, pristupiti konstituisanju parlamenta, poslaničkih klubova i drugih organa vlasti, i ističe da je sve to dug proces.

- Još smo daleko od formiranja vlade - istakao je Dačić, koji je najavio da će tokom vikenda glavni odbor SPS-a razgovarati detaljinije o pitanja vezanim za formiranje vlade.

(D. Z. / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA