Dačić: Čekamo da DS predloži mandatara

 
  • 1

- Iz mojih dosadašnjih razgovora sa Borisom Tadićem zaključujem da on još nije doneo odluku o premijerskom mestu - kaže lider SPS-a

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kaže da ta stranka "ne koči formiranje vlade" već da čeka da Demokratska stranka  predloži mandatara. Kako je Dačić objasnio, dogovor o novoj vladi još uvek je daleko "ali to nema veze sa SPS-om".

- Ne želimo da ulazimo u unutrašnje stvari drugih partija i čekamo DS da, kao najveća stranka, predloži mandatara - rekao je Dačić za dnevni list "Blic".

Lider SPS-a je objasnio da će razgovori sa Demokratskom strankom oko formiranja nove vlade biti nastavljeni, ali je dodao da zasad nema nikakvog dogovora.

- DS kao najveća stranka daje premijera i mi čekamo na tu njihovu odluku. Trenutno se čeka šta će odlučiti DS. Iz mojih dosadašnjih razgovora sa Borisom Tadićem zaključujem da on još nije doneo odluku - kaže Dačić.

On je rekao i da se u razgovorima sa Demokratskom strankom još nije raspravljalo ni o jednom personalnom rešenju.

- I ne samo to. Za SPS je suštinski bitno ko sve ulazi u tu novu vladu. Tih razgovora do sada uopšte nije bilo. Mi smo daleko od formiranja vlade, ali to nema veze sa SPS-om - rekao je Dačić.

(M. S. / Blic)

 

Video: Kako prepoznati da imate posla sa narcisoidnim partnerom i kako se izvući iz začaranog kruga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maher

    23. maj 2012 | 10:29

    Ivice,Ivice,Ivice....pa zar nisi rekao da znaš ko će biti premijer?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA