Protestna nota Sloveniji i Borutu Pahoru zbog javnog poziva na priznavanje Kosova

 
  • 35

Notu ambasadoru Vladimiru Gaspariču uručio je vršilac dužnosti pomoćnika ministra spoljnih poslova ambasador Goran Aleksić

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo je danas protestnu notu ambasadoru Slovenije u Beogradu Vladimiru Gaspariču povodom izjave predsednika Slovenije Boruta Pahora kojom je pozvao na priznavanje nezavisnosti Kosova, i podržao njegovo članstvo u međunarodnim organizacijama i integracijama.

Pahor je to izjavio tokom posete Hašima Tačija Ljubljani 6. i 7. juna.

BORUT PAHOR: Sve države treba da priznaju Kosovo

Notu ambasadoru Gaspariču je uručio v.d. pomoćnika ministra spoljnih poslova ambasador Goran Aleksić, saopšteno je iz MSP-a.

Podseća se da ovo nije prvi put da slovenački zvaničnici pozivaju na priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, što ugrožava najviše interese Srbije.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Kosovo rizikuje gubitak više miliona evra i embargo EU

Pored toga, iz tog resora je ukazano da izjave slovenačkih zvaničnika u vezi s jednostrano proglašenom nezavisnošću takozvanog Kosova suštinski podrivaju napore koje Srbija i Evropska unija ulažu u statusno neutralni dijalog između Beograda i Prištine, što je jedini legitimni okvir za postizanje stabilnosti na Kosovu i Metohiji.

Slovenačkoj strani je predočeno da se ubuduće uzdrži od ovakvih i sličnih izjava koje direktno nanose štetu našim bilateralnim odnosima i međusobnom poverenju, ukazano je u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    8. jun 2016 | 18:11

    Drzavni vrh Slovenije,grubo krsi pravila u medjunarodmim odnosima nasih dveju Drzava,"!!?Podrzavanje Kosova i priznavanje je duboko uplitanje u nasu drzavnost nad tom Pokrajinom!!,Slovencima bi bilo bolje da ne zadiru prstima u Srbiju!!!??Jer Dezela,zna koliko je njihovih preduzeca u Srbiji,a koliko nasih u Sloveniji!!!??95:5 0dsto za Slovence!!!??Alo,nemojte vise da nas pravite,,ludima, ,opasuljite se na vreme!!Dosta je vise bilo,,Trst ne damo glavu damo,,srpski narod je znate i sami kada dao dusu za Vas,pa Vas je primio u nase domove kao najoredjenije za vreme rata,pa pobratimstvo sa vise grafoba....Sve ste to zaboravili i pogazili,da bi Vam danas veci prijstelji siptari od nas!!!?Hvala Vam za sve ima Boga,tija voda breg roni!!!???

  • Nikolas

    8. jun 2016 | 18:01

    CEMU PROTESTNA NOTA?? COVEK SAMO IZNOSI STAVOVE BRISELSKE BIROKRATIJE I EU U RASPADANJU!!!!! SVI SU NERVOZNI STO NAS NISU ZEDNE PREVELI PREKO VODE LAZNIM OBECANJIMA !!! MI NJIMA DA PRIZNAMO KOSOVO A ONI U RASPADU -DO JESENI SVE JE GOTOVO!!

  • RUSIJA

    8. jun 2016 | 18:32

    Pahoru gledaj svoja posla, sram re bilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA