KO JE POSLANICA U KOLICIMA? Upoznajte Ljupku Mihajlovsku

 
 ≫ 
  • 1

Ljupka je direktorka Univerzitetskog centra za studente sa hendikepom Univerziteta u Beogradu, gde radi na pružanju podrške mladima iz osetljivih društvenih grupa

Na konstitutivnu sednicu Skupštine Srbije, koja je otpočela u 10 sati, došla je i nova poslanica Ljupka Mihajlovska iz pokreta "Dosta je bilo".

PRVA SEDNICA 11. SAZIVA SKUPŠTINE SRBIJE: Poslanici polako pristižu (FOTO)

Ljupka je direktorka Univerzitetskog centra za studente sa hendikepom Univerziteta u Beogradu, gde radi na pružanju podrške mladima iz osetljivih društvenih grupa, na razvoju i primeni koncepta inkluzivnog obrazovanja na svim nivoima, poštovanju ljudskih prava i različitosti i negovanju tolerancije.

Sve što ste propustili na sednici 11. saziva Skupštine Srbije (FOTO)

U parlamentu će se zalagati za poštovanje ljudskih prava.

- Najviše ću se boriti za ljudska prava, radiću na socijalnoj inkluziji i obrazovanju. To će biti moji fokusi. Mi imamo dosta dobre zakone, ali nažalost njihova implementacija nije na zavidnom nivou. Tako da ću raditi na tome da se i postojeća regulativa sprovodi i kontroliše, ali i da se ona unapredi - rekla je Ljupka, koja je posle mnogo godina prvi poslanik u kolicima.

Ona kaže da će joj biti teško da isprati svaku sednicu s obzirom na mesto u Parlamentu koje joj je  namenjeno.

- Biće mi teško jer mi društvo nameće barijere. Na primer, mesto koje je rezervisano za mene je skroz gore, odvojena sam od poslaničke grupe. Nadam se da će se to uskoro rešiti i da ćemo svi biti zajedno. S obzirom na sve to, ja ću da dam sve od sebe da osobe sa hendikepom budu u ravni sa ostalima - obećala je ona.

Ljupka je članica Stručnog tima za reformu visokog obrazovanja Republike Srbije od 2013. do 2015. godine, kao i koordinatorka tematske grupe Obrazovanje, vaspitanje i obuka mladih tokom izrade Nacionalne strategije za mlade 2015-2025 i Akcionog plana 2015-2017.

Osnivačica je nevladine organizacije koja se bavi promovisanjem koncepta celoživotnog učenja – "Podeli znanje“. Bila sam i izvršna direktorka nevladine organizacije Udruženje studenata sa hendikepom do 2011. Diplomirala sam na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2009. godine.

Na izbornoj listi "Dosta je bilo-Saša Radulović" je 14. na listi kandidata za nove poslanike.

(Telegraf.rs)

Video: Vozač dobio kutiju pa napravio ovaj potez: Snimak sa autobuske stanice koji niko nije video

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA