Deo odbora SPS-a vrši pritisak na Dačića da napravi vladu s Nikolićem

 
  • 1

Lider SPS-a sigurno nastavlja razgovore sa DS-om, ali će saslušati i SNS. Odluka kome će se priklonit zavisi i od buduće Tadićeve funkcije

Odluka Ivice Dačića  s kim će formirati novu vladu zavisiće od unutarstranačkih dešavanja, ali i od toga na kojoj funkciji će biti lider DS-a Boris Tadić i odluke te stranke da li će otići u opoziciju, saznaje "Blic".

Zbog postizborne matematike, mandati koje je osvojila Socijalistička partija Srbije prelomni su za formiranje vlade, tako da je pritisak na Dačića sad veći. Neki lokalni odbori socijalista mnogo više su naklonjeni naprednjacima nego savezu s demokratama, zbog čega jedan deo njih intenzivno vrši pritisak na Dačića otkako je završen drugi krug predsedničkih izbora.

Visoki funkcioneri SPS-a, međutim, naklonjeniji su nastavku saradnje sa DS-om.

Kada je reč o saradnji sa SNS-om, presudno za odluku SPS-a biće koga će ta stranka predložiti za premijera, koje će ciljeve vlada naprednjaka postaviti, ali ponajviše od kursa prema EU, jer Dačić čvrsto stoji na liniji da Srbija mora da nastavi sa evrointegracijama.

(I. M. /Foto: Milena Đorđević/ Izvor: Blic)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    22. maj 2012 | 20:26

    Koalicija SPS i SNS bi i jedne i druge vrlo brzo poslala u zaborav jer obe partije imaju zajednicku zastrasujucu i gubitnicku proslost !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA