Srpska lista: Kosovski advokat na televiziji vređao Srbe

 

Advokat Tom Gašši je u petak uveče nekoliko puta u toku emisije na televiziji Klan Kosova nazvao Srbe pogrdnim imenom "šškije", uprkos insistiranju voditelja emisije da je takav govor neprihvatljiv i da se Gašši izvini

Advokat Tom Gašši je na televiziji Klan Kosova Srbe nazvao pogrdnim imenom, što je danas najoštrije osudila Srpska lista.

STEFANOVIĆ O PROTESTU OPOZICIJE: Prihvatite činjenicu, doživeli ste DEBAKL! (FOTO)

Advokat Tom Gašši je u petak uveče nekoliko puta u toku emisije na televiziji Klan Kosova nazvao Srbe pogrdnim imenom "šškije", uprkos insistiranju voditelja emisije da je takav govor neprihvatljiv i da se Gašši izvini.

- Gašši, kao obrazovan čovek i advokat, bi morao znati kakve posledice možže izazvati ova sramna izjava. Ovo je čist govor mržžnje sa namerom da se isprovociraju Srbi tokom jednog od naših najsvetijih praznika. U ime srpskog naroda sa Kosova i Metohije tražžimo javno izvinjenje, jer ovakvi ispadi jednog akademski obrazovanog građanina narušavaju normalizaciju odnosa nas koji gradimo temelje zajedničke budućnosti i suživota - poručili su iz Srpske liste.

Iz Srpske liste još apeluju na Advokatsku komoru Kosova da reaguje jer je ovim ispadom Gašši direktno naneo šštetu ugledu te institucije.

- Ovakvim stvarima se mora stati na put zajedničkim naporima - dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    30. april 2016 | 20:15

    Šiptar i kad je obrazovan ne moze da sakrije mrznju prema Srbima. Stoka primitivna.

  • Pal

    30. april 2016 | 20:17

    Ljoper vređa nekoga? Pre nego što je to izrekao, trebalo je da se pogleda u ogledalo, ali, mislim da ne bi video čoveka, već neandertalca.

  • Bzvzz

    30. april 2016 | 20:02

    Sad njemu zabrana ulaska u Srbiju kao i svin dipolmatskim zvanicnicima takozvane republjike kosova

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA