HRVATSKA BLOKIRALA SRBIJU: Ipak rampa ka Evropskoj uniji!

 

Hrvatska predstavnica "nije imala instrukcije", te je ta tačka skinuta sa dnevnog reda. Razgovori će biti nastavljeni naredne sedmice

Radna grupa Evropske unije za prošširenje završšila je danas sastanak bez saglasnosti Hrvatske da Srbija otvori poglavlje 23, potvrdila je Tanjugu šefica pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević.

- Hrvatska predstavnica "nije imala instrukcije", te je ta tačka skinuta sa dnevnog reda. Razgovori će biti nastavljeni naredne sedmice - rekla je Miščević. Hrvatska nije dala saglasnost na izvešštaj o ispunjenosti merila za njegovo otvaranje.

Evo koje će POGLAVLJE biti NAJSKUPLJE za Srbiju na putu u EU

Holandija, kao predsedavajuća EU, saopšštila je da je spremna da organizuje otvaranje poglavlja 20. ili 21. juna. Zvanični Zagreb poslednjih dana u višše navrata je najavio ovakav ishod. Hrvatska, naime, očekuje od Srbije da izmenama zakona ukine regionalnu nadležžnost svog suda za ratne zločine, zahteva garancije za zastupljenost hrvatske manjine u Skupšštini i saradnju sa Hašškim sudom.

ŠEF PREGOVARAČKOG TIMA SRBIJE SA EU UPOZORAVA: Poglavlje 27 je veoma zahtevno i obimno!

Izvori u Evropskoj komisiji, naveli su da nijedan od tih zahteva nema direktne veze sa sadržžajem poglavlja 23 i da bi svakako bilo pogreššno blokirati Srbiju na samom početku pregovora koji tek treba da daju rezultate u oblasti vladavine zakona.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

U EK navode i da 11 zemalja članica EU ima slične zakone o univerzalnoj nadležžnosti sudova za ratne zločine, zbog čega nema osnova da se ukidanje tražži od Srbije.

MIŠČEVIĆ: U petak pišemo pregovoračke pozicije za poglavlja 23 i 24

Da bi se pripreme za otvaranje poglavlja 23 nastavile, potrebna je jednoglasna odluka svih zemalja.

(Telegraf.rs / Tanjug/RTS)

 

Video: "Tukli su ga i na albanskom tražili novac": Komšinica pretučenog Radića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pantelija

    8. april 2016 | 18:13

    Hvala komšije, konačno da i vi nama jednom pomognete...

  • Delija

    8. april 2016 | 17:45

    Netreba nama Evropa okrenimo se večitom prijatelju RUSIJI. jednom se doživimo pameti.

  • Gorcilo

    8. april 2016 | 18:31

    Svaka vam cast. Ovako nesto lepo nismo ovekivali. Vi narodu Srbije cinite gigantsku uslugu a da niste ni svesni. Hvala vam jos jednom i samo tako nastavite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA