KOJU STRANKU "VOLITE" NA FEJSU? SNS ima najviše pratioca, socijalisti su lenji, a evo koje stranke RASTURAJU u LAJKOVIMA

 

Srpska napredna stranka ima najviše pratilaca na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici, i to 106.857, a najinertnije pratioce ima Socijalistička partija Srbije, pošto je za sedam dana 26.182 pratioca ostvarilo svega 590 interakcija sa stranicom

Srpska napredna stranka ima najviše pratilaca na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici, i to 106.857, za naprednjacima slede Dveri sa 92.994 i radikali sa 60.161 pratiocem, navodi se u analizi agencije za praćenje i analizu medija Kliping.

KOGA BISTE ZAOKRUŽILI NA LISTIĆU DA SU DANAS IZBORI? Ove LISTE vodiće RAT za vaše GLASOVE

Dodaje se da Liberalno demokratska partija, koja je nekada bila među vodećima po aktivnosti u onlajn prostoru, ima svega 4.206 pratilaca, a od relevantnijih političkih partija, najmanje pratilaca na Fejsbuku ima Demokratska stranka Srbije - 1.076, čak 86 puta manje od svog koalicionog partnera Dveri.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Iz Klipinga navode da su političke stranke, uporedo sa kampanjom u klasičnim medijima i na terenu, pojačale svoje aktivnosti na društvenim mrežama i za razliku od prethodnih izbornih ciklusa, stranke desnice i vladajuća SNS su u ovogodišnju kampanju ušle sa znatno više pratilaca na Fejsbuku, a to je propraćeno i većom aktivnošću na najpopularnijoj društvenoj mreži u Srbiji.

"Kada se uzmu u obzir aktivnosti stranaka i broj objava na stranici, kao i aktivnost pratilaca- sviđanje postova, deljenje i komentari, Dveri su ubedljivo na prvom mestu. Ta partija je u periodu od 10. do 16. marta imala 66 objava na svojoj stranici i čak 46.376 interakcija sa svojim pratiocima", kaže se u saopštenju.

Za Dverima sledi SNS sa 37 postova i 15.964 interakcije, a navodi se da najinertnije pratioce na Fejsbuku ima Socijalistička partija Srbije, pošto je za sedam dana 26.182 pratioca ostvarilo svega 590 interakcija sa stranicom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    18. mart 2016 | 13:43

    Svakako da je to SNS.

  • Dag

    19. mart 2016 | 12:03

    Pocelo je... (Borba botova ,sa - obe strane.Ovo je tek - zagrevanje.Nama, koji smo van te price,izgleda da i nije mesto ovde.Bar dok ne prodje sezona uzajamnog "pljuvanja".A narod ce i dalje, ziveti u iluziji,uljuljkan pricama o -"boljoj buducnosti".)...

  • Zoki

    18. mart 2016 | 13:40

    Svoj glas i na mreži i 24. aprila ću dati Aleksandru Vučiću i SNS... To je moj lični demokratski izbor i ne može mi niko ništa!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA