IZ MOSKVE S LJUBAVLJU: Putin i Rusija ODLIKUJU Tomislava Nikolića!

 
  • 13

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boraviće 9. i 10. marta u radnoj poseti Rusiji gde će se sastati sa predsednikom Vladimirom Putinom i patrijarhom Ruske pravoslavne crkve Kirilom i primiti nagradu Međunarodnog društvenog fonda jedinstva pravoslavnih naroda za 2015. godinu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boraviće 9. i 10. marta u radnoj poseti Rusiji gde će se sastati sa predsednikom Vladimirom Putinom i patrijarhom Ruske pravoslavne crkve Kirilom i primiti nagradu Međunarodnog društvenog fonda jedinstva pravoslavnih naroda za 2015. godinu. Prvog dana posete, predsednik Srbije će se sastati s predsednicom Agencije za poslove Zajednice nezavisnih država i dijaspore Ljubovom Glebom.

Nakon toga će imati sastanak s patrijarhom Kirilom i primiti priznanje Fonda jedinstva pravoslavnih naroda.

To priznanje biće dodeljeno i bugarskom patrijarhu Neofitu, kao i predsedniku Državne dume Ruske Federacije Sergeju Nariškinu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ranije su tu nagradu između ostalih dobili patrijarh Srpske pravoslavne crkve Pavle, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, režiser Emir Kusturica, predsednik Crne Gore Filip Vujanović, Bogoslovski fakultet u Beogradu.

Nikolić će se u četvrtak 10. marta sresti sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, a tokom sastanka, kako je najavljeno, neće biti potpisana nikakva dokumenta, niti će biti zajedničke izjave.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ranije je bilo najavljeno da bi tokom Nikolićeve posete Rusiji mogao da bude potpisan sporazum o statusu Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu, ali je predsednik Srbje prošle sedmice izjavio da će taj posao morati da sačeka izbore i novu vladu Srbije, jer ne može da ga potpuše tehnička vlada.

( Telegraf.rs / Izvor: RTS )

Video: Nastavak suđenja protiv roditelja dečaka koji je izvršio masovno ubistvo u O.Š. "Vladislav Ribikar"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex Banja Luka / Sydney

    7. mart 2016 | 11:51

    Sto bi volio da Putin preuzme Srbiju

  • Dobi

    7. mart 2016 | 11:46

    Rusko-srpski odnosi su paralela americko-engleskim odnosima i treba tako da ostane.Isti narod uvek ostaje zajedno i u dobru i u zlu.

  • zeed

    7. mart 2016 | 11:20

    Pa znaju ljudi da se Toma najvise raduje odlikovanjima i titulama,to mu je ostalo jos iz Srs-a.Tada je bio Vojvoda!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA