(VIDEO) NIJE NAS SRAMOTA ŠTO ŽIVIMO NA BALKANU! Evo šta je Vučić poručio sa SAMITA U LONDONU (FOTO)

 

Premijer Srbije se na samitu u Londonu o investicijama na Zapadnom Balkanu čiji je domaćin Evropska banka za obnovu i razvoj sastao sa predsednikom EBRD Sumom Čakrabartijem ali i sa ministrom spoljnih poslova Velike britanije Filipom Hamondom i sa svojim crnogorskim kolegom Milom Đukanovićem

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Londonu, gde učestvuje na Investicionom samitu Evropske banke za obnovu i razvoj, sa predsednikom EBRD Sumom Čakrabartijem.

Vučić je na marginama samita razgovarao i sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Filipom Hamondom i premijerom Crne Gore Milom Ðukanovićem.

Vučić, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar finansija Dušan Vujović učestvuju danas na Investicionom samitu koji u Londonu organizuje EBRD.

Skup ima za cilj da predstavi potencijalne investicije i poslovne mogućnosti na Zapadnom Balkanu, počeće zajedničkim panelom premijera zemalja Zapadnog Balkana i Hrvatske, a nastaviće se pojedinačnim tematskim panelima.

- Nije nas sramota što živimo na Balkanu, iako neki žele da budu izvan njega, mada mu pripadaju. Srbija je spremna za viši stepen integracije - rekao je premijer Srbije.

- Želimo najbliže odnose sa svim zemljama na Balkanu. Ne znam da li smo uspešni u tome. Mnogo je toga što treba da uradimo da bismo uklonili prepreke. Mnogo problema smo prebrodili-  rekao je srpski premijer podsećajući na situaciju kada je granica sa Hrvatskom na pet dana bila zatvorena zbog migrantske krize.

Zahvalio je EBRD-u na infrastrukturnim projektima i razvoju preduzetničkog duha u Srbiji bez čega, kaže, ne bi bilo napretka.

- Mi smo pred teškom godinom, ne samo ekonomski već i politički... Volim da budem otvoren, nisam optimista po prirodi, ali pokušavam da izbegnem da budem pesimista. U svakom slučaju očekujemo značajniju podršku EBRD-a i EU, od mnogih evropskih zemalja ne samo da nam poklanjaju novac, želimo da nam pomognete sa reformama, obrazovanjem, političkom podrškom- rekao je Vučić.

Naglasio je značaj izgradnje auto-puta od Niša do Prištine.

- Biće to auto-put mira, najvažnija veza između Srba i Albanaca - rekao je Vučić.

Skupu prisustvuju premijeri zemalja Zapadnog Balkana, ministri i vodeći poslovni ljudi, a otvorili su ga predsednik EBRD Suma Čakrabarti i ministar spoljnih poslova Velike Britanije Filip Hamond.

( Telegraf.rs / Tanjug )

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JasminaM

    22. februar 2016 | 15:04

    Ne bih voleo da sam u Vučićevoj koži, svaka mu čast na upornosti i strpljenju.

  • Rajko

    22. februar 2016 | 16:00

    Ovaj samit je dokaz da je Srbija na pravom putu sto se tice reformi i samo ovako da nastavimo, nazire se svetla buducnost!

  • Sosa

    22. februar 2016 | 14:58

    Ovaj samit omogućiće našem premijeru da se sretne i porazgovara sa premijerima, ministrima i vodećim poslovnim ljudima Zapadnog Balkana i da pokušaju da nađu rešenja za tekuće probleme regiona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA