VUČIĆ RAZGOVARAO SA SVETSKIM MOĆNICIMA: Evo s kim se premijer Srbije sastao u Londonu (FOTO)

 

Premijer Vučić pre početka konferencije razgovarao je i sa svojim evropskim kolegama među kojima su premijeri Grčke, Slovenije, Švedske. Predsednik Vlade Srbije obratiće se učesnicima konferencije oko 15.30 popodne

Premijer Srbije Aleksandar Vučić iskoristio je učešće na londonskoj donatorskoj konferenciji posvećenoj Siriji za niz bilateralnih susreta i razgovora sa nekima od oko 70 šefova država i vlada zemalja učesnica.

Predsednik srpske vlade razgovarao je tako pre početka konferencije u kongresnom centru Kraljica Elizabeta sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom, kao i sa evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom.

Foto: Tanjug/Pres sluzba Vlade Srbije Foto: Tanjug/Pres sluzba Vlade Srbije

Vučić se susreo i sa britanskim ministrom spoljnih poslova Filipom Hamondom.

Premijer je takođe razgovarao sa nizom svojih evropskih kolega, među kojima su premijer Estonije Taivi Rojvas, Češke Bohuslav Sobotka, Švedske Stefan Loeven i Luksemburga Gzavije Betel.

Vučićevi sagovornici bili su i lideri iz regiona, uključujući grčkog premijera Aleksisa Ciprasa i slovenačkog - Miru Cerara.

Foto: Tanjug/Pres sluzba Vlade Srbije Foto: Tanjug/Pres sluzba Vlade Srbije

Prema nekim najavama, premijer će se susresti i sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, ali to još nije zvanično potvrđeno. Predsednik Vlade Srbije obratiće se učesnicima konferencije oko 15.30 popodne. Domaćini donatorske konferencijepod nazivom "Podrška Siriji i regionu 2016" su britanski premijer Dejvid Kameron, nemačka kancelarka Angela Merkel, norveška premijerka Erna Sulberg, kuvajtski emir šeik Sabah Al Ahmed Al Sabah i generalni sekretar UN Ban Ki Mun.

Foto: Tanjug/Pres sluzba Vlade Srbije Foto: Tanjug/Pres sluzba Vlade Srbije

Konferencija ima za cilj prikupljanje finansijskih sredstava za dugoročnu ekonomsku pomoć onima koji su raseljeni zbog sukoba u Siriji i podršku zemljama koje su primile migrante. Očekuje se da bude prikupljeno oko sedam milijardi dolara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • janajj

    4. februar 2016 | 16:44

    Srbija sa premijerom Vucicem je pokazala svim clanicama EU da smo jedna ozbiljna drzava, konacno smo dobili uvazavanja i kredibilitet u svetu

  • Reka

    4. februar 2016 | 16:41

    Srbija je postala ozbiljna zemlja, svi ti susreti i razgovori od velikog su znacaja za nasu zemlju.

  • MACA

    4. februar 2016 | 14:01

    Lepo je cuti da je Srbija na odredjenom nivou.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA