OVA VLADA SE MERI KILOMETRIMA, A NE GODINAMA! Evo šta je Srbima poručio Vučić na probijanju tunela Savinac (FOTO)

 

- Putevi znače komunikacije, fabrike, posao, novi život, a vi putari svakim novim kilometrom vraćate život u Srbiju - poručio je premijer Srbije

Ova vlada se ne meri godinama tokom kojih vlada, već kilometrima puteva koje je izgradila i koje ostavlja za sobom, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić na svečanosti povodom probijanja tunela Savinac, na Koridoru 11, u blizini Takova.

KORIDOR 11 DOBIO NOVE KILOMETRE AUTOPUTA: VUČIĆ se PROVOZAO s novinarima od Ljiga do Preljine (FOTO)

- Putevi znače komunikacije, fabrike, posao, novi život, a vi putari svakim novim kilometrom vraćate život u Srbiju - poručio je premijer i zahvalio radnicima koji su angažovanin na probijanju tunela i na drugim gradilištima u Srbiji, te zamolio da i dalje istim tempom grade puteve i podižu mostove.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Potrebni ste ovoj zemlji, vi je dižete iz mrtvih - poručio je premijer.

On je podsetio koliko je Srbija gubila ljudi u ratovima i na tom i na drugim mestima, te koliko ih je država "zaobilazila" i zanemarivala.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Prema njegovim rečima, mi više nemamo prava na smrt, ratove, greške...

- A najmanje imamo prava na tapkanje u mestu, na nepomeranje sebe i Srbije - rekao je premijer.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Premijer Vučić ponovio je danas da ga prvi put brine proleće kada je reč o bezbednosnoj situaciji u regionu, zbog odsustva rešenja za migrantsku krizu.

Najavio je da će već prekosutra boraviti u Londonu na konferenciji o Siriji, te da će se tamo videti sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkelom, ali i Dejvidom Kamerunom i kineskim premijerom Li Kećjangom.

- Verujem da ću od njih da čujem i rešenja koja predviđaju za budućnost - rekao je premijer i dodao da će ova vlada učiniti sve da Srbiju zaštiti. Bilo bi dobro, kaže, kada bi se izbegla nestabilnost u regionu.

- Nažalost, nema mnogo jakih vlada, ne zna se kada će u kojoj zemlji biti izbori. U Prištini, vidite, da imaju više suzavca nego vode u parlamentu. Tako da prosto to jesu sve ne lake i zabrinjavajuće stvari - kazao je.

(Telegraf.rs)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA