Vučić lansirao inicijativu - REGIONALNI DAVOS u Beogradu!

 

Predsednik Vlade predložio je izvršnom direktoru prestižnog ekonomskog foruma da se u prestonici Srbije organizuje sličan susret, nalik već postojećem s tim što bi na njemu dominirale teme o unapređenju preduzetničkog duha i konkurentnosti na Zapadnom Balkanu

Premijer Aleksandar Vučić iskoristio je završni dan Svetskog ekonomskog foruma u Davosu za lansiranje inicijative da taj prestižni forum organizuje regionalni skup u Beogradu.

Vučić je naime predložio izvršnom direktoru ovog prestižnog Foruma Filipu Rezleru da u Beogradu organizuje "regionalni Davos" o unapređenju preduzetničkog duha i konkurentnosti na Zapadnom Balkanu.

Premijer je takođe poslednjeg dana foruma razgovarao sa brojnim svetskim zvaničnicima, kao i predstavnicima vodećih svetskih kompanija o investicijama, evropskim integracijama Srbije i migrantskoj krizi.

Jutros je prisustvovao i neformalnom okupljanju svetskih lidera na panelu pod nazivom "Kako odgovoriti na humanitarnu krizu", na kojem su učestvovali i šefica ebropske diplomatije Federika Mogerini, direktorka MMF Kristin Lagard, direktor Svetske banke Džim Jong Kim, generalni sekretar NATO Jens Stoltemberg, te generalni sekretar UN Ban Ki Mun.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

Srpski premijer je razgovarao i sa predsednikom kompanije Majkrosoft o planovima za buduću strategiju partnerstva ove kompanije i Srbije, mogućnostima podsticanja razvoja preduzetničkog duha u našoj zemlji, i velikoj ulozi koju IT industrija ima u razvoju i podsticanju ekonomije u današnjem digitalnom svetu.

Na sastanku je bilo reči i o planu Majkrosofta Srbija da investira u obrazovanje, kako bi se pružila podrška široj strategiji razvoja IT edukacije u Srbiji.

Predsednik Majkrosofta Žan Filip Kurtoa naglasio je stratešku posvećenost kompanije u podršci koju pruža Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji, a koja se odnosi na sve oblasti iz domena informacionih tehnologija.

Među sagovornicima srpskog premijera je i predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker, takođe na temu evropskih integracija i migrantske krize.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

Na marginama foruma, Vučić je razgovarao i sa grčkim kolegom Aleksisom Ciprasom, najviše o migrantskoj krizi i Ciprasovoj poseti Srbiji.

Boravak u Davosu Vučić je završio susretom sa ministrom spoljnih poslova Norveške Bergeom Brendeom, sa kojim je govorio o neophodnosti očuvanja mira i stabilnosti u regionu i napretku dijaloga sa Prištinom i zahvalio mu na pomoći njegove zemlje tokom poplava i migrantske krize.

Zamolio je i za veću podršku u nameri da se u Srbiji razvija preduzetnički duh u Srbiji.

( Telegraf.rs / Tanjug )

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • culafic vinka

    22. januar 2016 | 20:02

    Svakako da bih organizovanje Davosa u Beogradu koje planira premijer Aleksandar Vucic dporinelo razresenju mnogih tema iz razlicitih oblasti, stoga ne treba sumnjati u dobre ideje i planove naseg premijera.

  • marcus

    22. januar 2016 | 17:11

    Na ovaj nacin se postize afirmacija Srbije u svetu.

  • mert

    22. januar 2016 | 16:57

    Bravo za inicijativu. Podrska!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA