VUČIĆ PORUČIO ŠTAJNMAJERU: Srbija je najlojalniji partner Nemačke u Evropi!

 
  • 32

Predsednik Vlade Srbije sastao se sa ministrom spoljnih poslova Nemačke u Vili Bokeljka i tom prilikom zahvalio na podršci zvaničnog Berlina Srbiji

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Nemačke Frank-Valterom Štajnmajerom u Vili Bokeljka i tom prilikom zahvalio na podršci zvaničnog Berlina Srbiji, kao i na "zelenom svetlu" za otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja.

(UŽIVO) DRUGI DAN SASTANKA SVETSKIH MOĆNIKA U BEOGRADU: Dačić danas predaje VLAST u OEBS-u Nemačkoj! (FOTO)

Šef nemačke diplomatije Frank Valter Štajnmajer izjavio je danas da je Nemačka puna poštovanja za napredak Srbije tokom poslednjih godina i meseci.

Štajnamajer je, posle bilateralnog sastanka sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, na marginama ministarskog sastanka OEBS, rekao da se to poštovanje i podrška Srbiji ogledaju ne samo u brojkama, već i kroz podršku međunarodnih finansijskih institucija, MMF i Svetske banke, te kroz pozitivnu ocenu Evropske komisije o napretku Srbije i otvaranju pregovaračkih poglavlja.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

- Čestitam na dosadašnjim rezultatima i siguran sam da cete nastaviti put koji ste prešli poslednjih godina i meseci - rekao je nemački ministar na zajedničkoj pres konferenciji.

Premijer Vučić je primetio da Srbija nema strah od ekonomskih reformi, ali ima mali strah od mogućnosti narušavanja političke stabilnosti u regionu.

- Rizik je ogroman, zato nam je podrška i prisustvo Nemačke izuzetno važna - rekao je Vučić i dodao da je Srbija jedan od najlojalnijih partnera Nemačke u Evropi.

Srpski premijer je dodao da je do sada kroz Srbiju prošao najveći broj izbeglica, da se oni tu zadržavaju 72 sata, a da onda jedni idu kroz Mađarsku i Hrvatsku.

Kaže i da je Srbija pokazala koliko je humana, i podsetio da je i na sastancima sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, ali i ranije sa Štajnmajerom rekao da je Srbija srpremna da preuzme i veću ulogu u migranstskoj krizi.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Samo nam to kažite. Mi nismo bogata zemlja, ti ljudi ne zele da ostanu kod nas. Srbija će umeti da ispuni zadatak koji dobije - rekao je Vučić i dodao da Srbija nije uzela "brdo para" za rešavanje ove krize, da joj nije potrebno 300 milijardi kao nekima i da joj je dovoljno sedam miliona koliko je dobila.

Štahjnmajer je takođe pohvalio srpsko predsedavanje OEBS-u, u godini punoj izazova i u turbulentnim vremenima.

- Hvala što ste preuzeli odgovornost i što niste ustuknuli - rekao je Štajnmajer.

(Telegraf.rs)

Video: Održana premijera u predstave "Meduza Suza" u Narodnom pozorištu Pirot

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dane

    4. decembar 2015 | 10:41

    Srbija i Nemacka moraju imati sto bolje odnose.

  • psiholoskinja

    4. decembar 2015 | 10:40

    Vučić je svestan našeg naroda i svestan je koliko smo se humano postavili prema migrantima i celoj migrantskoj krizi. Ne pamtim kada smo kao narod i kao zemlja dobili ovoliko lepih reči od Nemačke.

  • Dušan

    4. decembar 2015 | 10:37

    I nemačka to ceni, a sve zahvaljujući odličnoj politici naše vlasti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA