DA LI JE SRBIJA, POSLE PARIZA, META TERORISTA? Moguće mete DŽIHADISTA iz ISIS-a su stadioni, tržni centri čak i srpske crkve!

 
  • 28

Posle stravičnih napada u Francuskoj realna opasnost od islamskih terorista preti i Srbiji, a potencijalne mete mogle bi biti mesta i događaji koji privlače veliku pažnju javnosti, poput fudbalskih stadiona, tržnih centara, ali i crkava

Posle stravičnih napada u Francuskoj realna opasnost od islamskih terorista preti i Srbiji, upozoravaju bezbednosni stručnjaci, a prenosi Informer!

POVREĐENO 14 SRBA U PARIZU: Sedmoro sa teškim povredama!

Prema navodima ovog lista potencijalne mete mogle bi biti mesta i događaji koji privlače veliku pažnju javnosti, poput fudbalskih stadiona, tržnih centara, ali i crkava, dok je od gradova najugroženiji Beograd.

HAOS U PARIZU ZBOG LAŽNE UZBUNE: Ljudi u panici bežali i vrištali, čuli su petarde, a mislili da je pucnjava! (FOTO) (VIDEO)

Policijski ekspert Marko Nicović posebno upozorava na moguće masakre u verskim objektima, jer islamski teroristi ne podnose nijednu drugu veru osim svoje.

FOTO TANJUG / RADE PRELIĆ FOTO TANJUG / RADE PRELIĆ

- Baš kao što bi se na udaru džihadista mogle naći Crkva Svetog Petra u Rimu ili katedrala u Kelnu, meta bi mogla da bude i Saborna crkva u Beogradu - kaže za ovaj list Nicović.

Ministar rada i koordinator tima za pitanje migranata u Srbiji Aleksandar Vulin kaže da je kroz Srbiju prošlo 490.000 izbeglica i da realno nije moguće da se u tolikoj masi ne provuče i neko sa sumnjivom biografijom.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Važno je da ih sve evidentiramo, fotografišemo i uzmemo otiske. Više od toga ne može da se uradi. Mnogi od njih dolaze bez dokumenata i sami daju podatke. Takođe, ne nalaze se na interpolovim poternicama, pa ih je nemoguće zaustaviti i zadržati - kaže Vulin.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek Foto: Tanjug/Danilo Peternek

S druge strane kriminolog Zlatko Nikolić kaže da je Srbija poslednja na listi mogućih terorističkih meta, a s njegovim stavom slaže se i profesor Fakulteta za bezbednost Zoran Dragišić.

- Politički i medijski daleko je isplatljivije napasti mete u Pariz nego u Beogradu - kaže Dragišić.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Belogradjanin

    16. novembar 2015 | 08:52

    Mi smo suplji na sve strane, nas mogu kamenjem da terorisu.

  • D3

    16. novembar 2015 | 09:28

    Sto rece jedan lik u komentarima pre nekoliko dana, oni da upadnu bombama na derbiju ne bi niko skapirao da je teroristicki napad xD Nece oni nas da napadaju, nit smo nekog dirali, nit smo im marketinski privlacni. Da se ovo dogodilo u Srbiiji mislite da bi svetske metropole bojile svoje zgrade u bojama nase zastave? Mislite da bi na fejsu stavljali nasu sliku? Naravno da ne bilo bi kao oruzani sukob, kao u Makedoniji i to je.

  • Vladimir

    16. novembar 2015 | 10:31

    "Važno je da ih sve evidentiramo,fotografisemo i uzmemo otiske"...a što,da bi posle znali i prvi objavili koji se ludak digao u vazduh i sa sobom odneo ko zna koliko žrtava?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA