POHVALE PREDSEDNIKA ITALIJANSKOG SENATA SRPSKOM PREMIJERU: Vučić je državnik koji spaja sve zemlje Balkana

 
  • 17

Predsednik italijanskog Senata rekao je da je članstvo Srbije u Evropskoj uniji veoma važno i za italijansku spoljnu politiku, jer je Srbija element stabilnosti u regionu, a srpski premijer je zahvalio italijanskom političaru na kontinuiranoj podršci koju Italija pruža Srbiji na evropskom putu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, razgovarao je danas u Beogradu sa predsednikom Senata Republike Italije Pjetrom Grasom koji mu je tom prilikom preneo da je Srbija element stabilnosti u regionu, a njen premijer zbog ličnog angažovanja za održavanje regionalne stabilnosti stekao ugled državnika koji spaja sve zemlje na Balkanu.

- U Italiji prepoznaju da sve mere koje preduzima Vlada Srbije, a koje imaju za cilj rast i razvoj zemlje i da one dobijaju pozitivne ocene. Pravi politički lider mora unapred da predviđa potrebe naroda i premijer Vučić u Evropi važi za takvog lidera - istakao je Graso, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

VUČIĆ: Obnovićemo oko 3.000 bolnica, škola, domova za nezbrinutu decu...

Predsednik italijanskog Senata rekao je da je članstvo Srbije u Evropskoj uniji veoma važno i za italijansku spoljnu politiku, jer je Srbija element stabilnosti u regionu, a Vučić zahvalio Grasu na kontinuiranoj podršci koju Italija pruža Srbiji na evropskom putu, a posebno na nastojanju italijanskih zvaničnika da Srbiji do kraja godine budu otvorena prva poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Vučić je istakao čvrstu opredeljenost Vlade da se završe sve ekonomske i druge reforme, neophodne da bi Srbija postala organizovana i odgovorna država. Graso je pohvalio i uspeh Srbije u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i saradnju dveju zemalja u toj oblasti.

Srpski premijer istakao je odličnu ekonomsku saradnju dveju zemalja i pozvao italijanske kompanije da iskoriste povoljne mogućnosti ulaganja u Srbiji, navodi se u saopštenju. Takođe je zahvalio predsedniku italijanskog Senata za pomoć posle prošlogodišnjih poplava.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Premijer Vučić i Graso su prisustvovali potpisivanju ugovora o donaciji italijanske Vlade od 800.000 evra za izvođenje radova na unapređenju sistema zaštite od poplava u opštinama Loznica, Krupanj, Osečina i Kladovo.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • oljkaaaa

    13. novembar 2015 | 17:22

    Pohvale su uvek dobro dosle.

  • aca

    13. novembar 2015 | 17:12

    kada vas postuje i voli svoj narod to znaci da svoj posao radite na pravi nacin.

  • Stevica

    13. novembar 2015 | 17:13

    Slazem se, ovakav drzavnik nam treba, koji nas predstavlja na lep i kvalitetan nacin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA