VULIN: Nije obaveza Srbije da smesti 50.000 migranata

 
  • 2

- Obaveza koju je preuzela Grčka je smeštaj 50.000 ljudi, dok će drugih 50.000 biti u svim ostalim zemljama Balkana - rekao je ministar za rad, govoreći o odlukama jučerašnjeg samita u Briselu posvećenog migratskoj krizi

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, izjavio je danas da 50.000 migranata neće biti smešteno u Srbiji, već u svim zemljama Balkana, kao i da će njihovo zadržavanje u Srbiji biti kratkotrajno.

- Nije obaveza Srbije 50.000 ljudi i oni neće biti u Srbiji. Obaveza koju je preuzela Grčka je smeštaj 50.000 ljudi, dok će drugih 50.000 biti u svim ostalim zemljama Balkana - rekao je Vulin, govoreći o odlukama jučerašnjeg samita u Briselu posvećenog migratskoj krizi.

BALKAN PRIHVATA JOŠ 100.000 IZBEGLICA: Evropa će nadgledati prelaze između SRBIJE I HRVATSKE

On je, nakon obilaska privremenog prihvatnog centra Adaševci kod Šida, naglasio da migranti ne ostaju u Srbiji, već su u tranzitu i da upravo zbog toga Srbija obnavlja privremene prihvatne centre koji se nalaze na migrantskoj ruti.

Upitan kako će se finansirati obnova prihvatnih centara, Vulin je rekao da Srbija očekuje pomoć međunarodnih organizacija i naglasio da neće biti podizani krediti kao i da se neće izdvajati novac iz budžeta.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Ministar Vulin ubuduće će biti zadužen i za koordinaciju sa drugim zemljama koje se nalaze na ruti kojom prolaze migranti. Upitan kakva je situacija na graničnom prelazu Berkasovo prema Hrvatskoj, ministar je rekao da trenutno nema nikakvih problema i da se migranti propuštaju u relativno kratkim intervalima.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Službeni glasnik promocija knjiga 1 - RADNO

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jadno

    26. oktobar 2015 | 22:20

    To je duznost svakog od nas, moralna i ljudska? Da Li smo postali nemoralni zato sto ekonomski nismo jaki, srbija je i sama u krizi i siromastvu. ...ne moramo! !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA